• Hondenwellness in Boedapest

Hondenwellness in Boedapest

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Hondenwellness in Boedapest

wo, 03/04/2020 - 11:02

Honden hebben hun eigen "spa"

Voor wie deze zomer met zijn honden op vakantie gaat in Hongarije, is er wellicht een heel aardig uitje te boeken. Want in Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is nu een heuse wellness-and-spa-faciliteit speciaal voor honden geopend.

Het eerste hondenwelzijnscentrum in Boedapest beschikt over een zwembad en een binnenspeeltuin! Hier kunnen de viervoeters niet alleen ontspannen en spelen, maar ook aan hun gezondheid werken.

Boedapest is in elk geval een hondvriendelijke stad, de toeristische website " We love Budapest " is enthousiast. De website maakt melding (met enig zoeken) van allerlei speciale “hondendingen”.  Een ‘paw paradise’ is er maar één van.  Verder biedt Boedapest een speciale  hondenbakkerij die exclusieve delicatessen voor honden maakt, zijn de parken en veel café’s  hondvriendelijk, maar een welness was er nog niet

Nu dus wel, het dierenresort staat  in het centrale district van Újlipótváros. "3000 honden leven in Újlipótváros, er binnenkort zijn er meer honden dan mensen daar", zo verklaart spa-directeur Szilvi Pochanics de reden dat hij een speciale hondenspa opende..

En dit is wat de honden worden aangeboden: het absolute hoogtepunt is de speeltuin van 250 vierkante meter, die is ingericht met fitnessapparaten, maar ook prima bruikbaar is voor een partijtje ouderwets ravotten. Indien nodig kan het personeel ook een verjaardagsfeest organiseren voor je hond.

De faciliteit biedt ook revalidatie en fysiotherapie aan voor honden met musculoskeletale aandoeningen. Daar is zelfs een zwembad voor, waarin bijvoorbeeld een hond met lamme achterpoten zijn conditie kan verbeteren. Hondenbezitters kunnen ook gebruik maken van de diensten van fysiotherapeuten die bijvoorbeeld postoperatieve massages of therapeutische gymnastiek aanbieden.

De faciliteit heeft ook een cosmetische chirurgische ruimte en een hondendagverblijf waar de eigenaren hun huisdier een paar uur of zelfs de hele dag kan achterlaten . Een puppy trainingsprogramma wordt ook aangeboden voor puppy's zodat ze leren reageren op hun omgeving. Naast groepstraining zijn ook privélessen mogelijk.

Foto's: Facebooksite Top-Pancs