• Het Zesde Zintuig
  • Het Zesde Zintuig

Het Zesde Zintuig

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Het Zesde Zintuig

ma, 11/19/2018 - 16:54

Hoewel Don is opgeleid als een ADL-hulphond (Algemene Dagelijkse Levensbehoeften), doet hij veel dingen voor mij waarvoor hij niet is opgeleid om te doen. Don is een gevoelige hond en pakt de gevoelens van mensen heel gemakkelijk op. Dit kan soms een negatieve invloed hebben. Als ik gestrest ben, wordt hij ook gestrest en wordt het onmogelijk om met hem samen te werken.

Het hebben van een gevoelige hond kan ook heel nuttig zijn. Nog voordat ik me realiseer dat ik een slechte dag heb, kan hij me vertellen dat ik een slechte dag heb. Het gebeurt vaak dat als ik het gevoel heb dat hij steeds  als een permanente schaduw aan me kleeft omdat hij constant knuffels wil, ik een uur later op de bank zit met spierpijn of hoofdpijn. Soms word ik midden in de nacht wakker met zijn hoofd op mijn voeten. Het kost me twee seconden om me te realiseren dat ik onrustig was tijdens pogingen te slapen en nog een paar seconden meer om de pijn te voelen die ik bij mezelf heb veroorzaakt.

Don is niet alleen paranormaal begaafd, hij is ook een grote hulp bij het opbouwen van zelfvertrouwen. Ik merk dit vooral als ik mijn zus en haar man op hun boerderij ga bezoeken.

Ik heb de boerderij een paar keer zonder Don bezocht, nog voordat hij in mijn leven kwam. Het waren geweldige bezoeken, maar ik was erg verlegen en merkte dat ik mijn zus toestond meer voor mij te doen dan echt nodig was.

Het eerste bezoek samen met Don kostte veel energie. Het kostte tijd om een ​​routine te vinden die goed werkte in combinatie met het boerenleven. Zowel mijn zus als ik hadden moeite om vroeg genoeg op te staan ​​voor Don’s toiletbehoeftes in de ochtend. Na een goed gesprek en wat hulp van de man van mijn zus, hebben we eindelijk onze weg gevonden.

Elk bezoek is daarna alleen maar beter geworden. Don en ik hebben onze band sterker kunnen maken. Met zijn koppige volharding is hij erin geslaagd mij te laten zien dat ik in staat ben tot veel meer dan ik dacht dat ik kon. In en rond het huis heeft hij me laten zien dat hij zich zo kan gedragen dat ik veilig kan blijven. Dit betekent dat ik niet altijd om hulp hoef te vragen als hij een plasje wil doen of een pauze nodig heeft. Natuurlijk ondersteunen mijn zus en haar man me in alles wat ik met Don wil doen terwijl ik daar ben. Dit in combinatie met het zesde zintuig van Don heeft me geholpen om een ​​veel zelfverzekerder persoon te worden. Dat is iets dat ik nooit van een hulphond had verwacht.

 

Photo by Codee