• Dolfijnen redden  dodelijk vermoeide hond in kanaal

Dolfijnen redden dodelijk vermoeide hond in kanaal

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Dolfijnen redden dodelijk vermoeide hond in kanaal

di, 06/11/2019 - 17:31

Dolfijnen hebben in Florida, om precies te zijn bij Marco Island, een hond gered die in het water van het kanaal terecht was gekomen. De hond was al 15 uur vermist voordat de dolfijnen de buren van de hondeneigenaren waarschuwden.

Cindy Burnett, de eigenaresse van de 11-jarige Doberman genaamd Turbo, vertelde de media dat de hond  laat op zondagavond nadat de poort open was gelaten weggelopen was. Burnett en haar zonen gingen  op zoek naar hem, maar vergeefs. "Ik zocht en zocht en riep zijn naam. Ik heb zeker vijf of zes keer door deze straat gereden", zei ze. Laat op maandagochtend werd Turbo eindelijk gevonden.

"Hij was aan het beven was doodop en had pijn," zei Burnett.  Volgens haar had Turbo 15 uur lang in het kanaalwater rondgezwommen, omdat hij er niet op eigen kracht uit kon komen.  En dat zou langer zijn geweest als er geen sprake was van hardnekkig gespetter uit het water.

'De vrouw die hem uit het kanaal heeft gehaald, vertelde dat er dolfijnen bij hem waren’, adlus Burnett.  De buurvrouw hoorde het gespetter van de dolfijnen en nam poolshoogte, en zag toen ook de hond die niet uit het water kon komen. Ze sprong in het water en trok Turbo op het droge. Tegelijk werd de politie gebeld. Zo werd de Dobermann met zijn familie herenigd. Behalve uitputting mankeerde hij niks. Hij had duidelijk ook geen water gedronken, het kanaal is daar zoutwater, want anders was hij vermoedelijk ernstiger uitgedroogd geraakt.

Turbo is herenigd met zijn familie, en Burnett zegt dat ze niet verwacht dat hij binnenkort te dicht bij het water komt. Deskundigen zeggen dat dolfijnen vaker dit soort altruïstisch gedrag vertonen. “Ze staan erom bekend anderen te helpen” aldus Dr. Rochelle Constantine van de Auckland University School of Biological Science