• Aluminium en staal beste methode om hond te vervoeren

Aluminium en staal beste methode om hond te vervoeren

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Aluminium en staal beste methode om hond te vervoeren

wo, 01/24/2018 - 12:51

Wie zijn hond in de auto wil nemen, moet een stevige bench van aluminium of staal gebruiken. Hoewel dergelijke benches relatief duur zijn, zijn ze de beste manier om mensen en dieren te beveiligen. Dat blijkt uit de meest recente trest van de Duitse Consumentenbond, de Stiftung Warentest. Vorig jaar besteedden we al aandacht aan een Amerikaans onderzoek naar veiligheid van autotransportmiddelen.

In de test onderzocht de Stichting transportcontainers gemaakt van aluminium, staal, plastic en textiel, evenals draadkooien en harnasgarnituren (voor autogordelbevestiging).- en de duurste aluminium benches kwamen als beste uit de test..

De "Alustar Back Seat Dog Box", te koop voor 675 euro en de "Schmidt-Box Premium Kennel", verkrijgbaar voor 595 euro per stuk kregen een score van 1,4, met "zeer goed" als oordeel, aldus ‘Test’ (Aflevering 2 / 2018). Drie andere aluminium benches, in prijs variërend € 300 en € 420 scoorden elk 1,5 en werden ook als "zeer goed" beoordeeld. Vier andere aluminium en stalen benches kregen het cijfer "goed" en kosten 210 tot 465 euro.

Benches gemaakt van plastic en draadkooien zijn goedkoop (60 tot 120 euro), maar goedkoop blijkt duurkoop. Tijdens de crashtest braken of verbogen ze, en de testers  en zijn volgens de stichting hoogstens goed genoeg om in de kofferbak te gebruiken. De plastic benches werden beoordeeld als "bevredigend", de draadkooien "voldoende". Twee stoffen benches (90 en 120 euro) boden - gebruikt op de achterbank - geen enkele bescherming en kregen van de testers het oordeel "slecht".

Vier van de zes geteste harnassystemen voor driepuntsgordels (prijzen tussen € 23 en € 60) scheurden en faalden in de test. Bij een ongeluk veroorzaakt dit dodelijk gevaar voor mens en dier, aldus de testers. De andere twee harnassen waren "voldoende".bench doos moet zo groot zijn voor de hond dat hij kan staan ​​of zich kan omdraaien. Aan de andere kant moet hij zo klein mogelijk zijn, zodat het dier in de box bij een botsing niet onnodig de kans loopt door de bench heen gelanceerd te worden tegen de zijwanden op.

In Duitsland is het verplicht de hond gezekerd op de achterbank te hebben. Dergelijke wetgeving is in Nederland en België nog niet voorzien.

bron

Test-magazine