• 79 honden weg bij broodfokker

79 honden weg bij broodfokker

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

79 honden weg bij broodfokker

wo, 02/17/2021 - 17:08

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben samen met collega’s van de (dieren)politie en een inspecteur van de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID) 79 honden weggehaald bij een fokker in de provincie Limburg. Dat laat de NVWA weten. De volwassen honden en puppy’s werden onder erbarmelijke omstandigheden gehouden in te kleine buitenverblijven en onverwarmde bijgebouwen en schuurtjes, aldus de controledienst. Het zou gaan om een fokker gevestigd in Midden Limburg.

Gisteren voerden de toezichthouders een inspectie uit bij de fokker, waaruit bleek dat er op het terrein rond de 120 honden van diverse rassen, waaronder een aantal pups, aanwezig waren. Zowel de verzorging als de huisvesting van de dieren bleek niet in orde, zo liep er een hond rond met bijtwonden zonder dat daar door een dierenarts naar gekeken was.

79 honden die er het meest beroerd aan toe waren zijn onmiddellijk in beslag genomen en naar een opslaghouder gebracht waar ze wel de juiste verzorging en medische zorg krijgen. De fokker krijgt daarvoor de rekening gepresenteerd. De overige ca. 41 honden die wel bij de fokker blijven, moeten beter worden verzorgd, de NVWA komt op korte termijn terug voor een hercontrole. Ook kan de fokker een procesverbaal verwachten.