Algemeen

Nimrod, de prestigieuze wedstrijd voor apporterende honden, wordt dit jaar in Groningen gehouden.

Terwijl de betrokken instanties nog altijd volop onderzoek doen naar de oorzaak van de ziekte die honden in Noorwegen teistert, worden hondeneigenaren ongeduldig.

De dodelijke ziekte die in Noorwegen rondgaat onder honden duurt voort.
Nog steeds is er geen duidelijkheid over wat de oorzaak kan zijn. Ook de onderzoeken gaan door.

De godin Hera had volgens de legende kinderen met haar broer Zeus.
Ook in de mythologie kwam inteelt voor, en van de meest extreme soort.
Het mag in de mythologie geaccepteerd zijn, in de echte wereld is dat niet zo. Toch toont onderzoek aan dat het voorkomt bij mensen.

Sinds de uitbraak van een raadselachtige ziekmaker in Noorwegen houdt het Noorse Veterinair Instituut iedereen vrijwel dagelijks op de hoogte van de nieuwste feiten.

Het laatste nieuws over de zieke en overleden honden in Noorwegen kwam vandaag, 11 september, binnen via het Veterinair Instituut en in samenwerking met

In Maastricht zullen eind september geen Noorse inschrijvingen welkom zijn. Dit in verband met de voortdurende onduidelijkheid omtrent de oorzaak van de zieke honden in Noorwegen.
De organisatie van de Dogshow Maastricht liet weten:

Dagelijks druppelt er nieuws binnen over de situatie in Noorwegen, waar de afgelopen tijd opvallend veel honden plotseling ernstig ziek zijn geworden.

Er zijn nog steeds veel geruchten over de ziekte die in Noorwegen heerst, maar er zijn nog geen feiten over de oorzaak.
Een aantal feiten is er wel en die zetten we voor u op een rij.

Nadat de afgelopen dagen het nieuws binnendruppelde dat een groot aantal honden in Noorwegen plotseling ernstig ziek waren geworden, waarvan een aantal kwamen te overlijden, werd er direct grootschalig onderzoek gestart.

Hondeneigenaren in Noorwegen worden gewaarschuwd voor een nog onbekende ziekte die diverse honden in Oslo heeft getroffen.