Dogzine's TopDog Award | Dogzine

Dogzine's TopDog Award

topdog

Elk jaar weer strijden duizenden honden op tientallen CACIB-shows door de hele Benelux om de eer en de titel.  Maar wie het over het hele jaar het beste doet, is onbekend. En daarom begint DogZine vanaf 1 januari van dit jaar –naar een idee van Dogs Revelation in Franrijk- met het TopDog Klassement, het klassement waarmee aan het eind van het jaar de hoogst scorende honden TopDog 2018  kunnen worden van de Benelux.

Alle honden, uit welk land dan ook, doen mee. Elke CACIB-show gehouden tussen 1 januari 2018 en 31 december 2018 in de Benelux ook. Alle honden die Beste van het Ras (BOB)  worden, krijgen daarvoor punten. Extra punten zijn er voor de groepswinnaar, de runner-up en de als derde geplaatste hond in de klasse intermediair/open/kampioen.

Alle punten worden gedurende het jaar opgeteld, en de tussenstanden zijn te vinden op deze website. En als het de champagneflessen knallen op 1 januari 2019, is ook de TopDog 2018 bekend.  Tijdens een feestelijke prijsuitreiking worden alle honden gehuldigd, ook de TopDogs van hun groep (FCI 1 tot en met 10) . Op verzoek ook het klassement van nationale rassen, zowel de Belgische Nationale rassen als de Nederlandse (gebaseerd op de uitslagen in de intermediair, open- en kampioensklasse)

Met het Topdog-klassement verdwijnen de voorkeuren van individuele keurmeesters, omdat het resultaat over alle CACIB-shows telt.

Het TopDog-klassement wordt samengesteld door Dogzine, en mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren.

energique  celtic