• FCI wordt strenger voor mogelijke organisatoren grote shows
Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

FCI wordt strenger voor mogelijke organisatoren grote shows

jeu, 06/27/2019 - 18:00

De selectieprocedure voor steden en organisaties die een World dog Show of een zogeheten sectieshow (bijvoorbeeld de European dog Show, maar uiteraard ook Azië etc..) willen organiseren worden strenger. Dat is besloten op het wereldcongres van keurmeesters in Wels vorig weekeinde.

“Onze beslissing is ingegeven door onze wens en behoefte aan verbetering van het welzijn van alle belanghebbenden die betrokken zijn bij dergelijke belangrijke evenementen (honden, exposanten, bezoekers, keurmeesters, commerciëlestands, enz.).

Naast het gedetailleerde aanvraagformulier dat reeds door de kandidaat-leden wordt gebruikt, omvat de nieuwe procedure een professioneel bezoek van een groep deskundigen, bestaande uit afgevaardigden van FCI. Allen zullen een sterke ervaring hebben in het organiseren en deelnemen aan grote shows. Ze zullen een rapport moeten opstellen, gebaseerd op een gedetailleerde checklist, die beschikbaar zal zijn voor de stemgerechtigde leden en besproken zal worden tijdens de Algemene Vergadering, VOORDAT de stemming plaatsvindt.”  Zo meldt de president van de FCI op Facebook. De notulen van de vergadering zijn verder besloten.

“We hebben ook besloten om de rol en de rechten van de FCI Observer (ook wel FCI-afgevaardigde genoemd) te wijzigen en hem een ​​zeer gedetailleerde takenlijst te geven VOOR de Show, bij voorkeur 2 jaar voor het evenement. We respecteren natuurlijk het recht en de wens van elk organisatiecomité om een ​​van onze FCI-titelshows te organiseren, maar een nauwere samenwerking en een proactieve houding in plaats van alleen te "observeren" wat er gebeurt, is een MUST. Het is onze plicht om te kunnen omgaan met elke situatie die de viering van onze Stamboomhonden en hun fokkers, eigenaren en keurmeesters kan verstoren ".

De reden dat de FCI deze beslissing neemt is vooral het gevolg -zo zeggen bronnen binnen de FCI- van de ontstane chaos in Wels. Filmpjes op Facebook toonden opengebroken nooddeuren waardoor exposanten en honden binnenstormden, die vervolgens hardhandig door de beveiliging werden tegengehouden. Ook zou de controle aan de ingang -zeker in de grote hitte die Wels teisterde- veel te lang hebben geduurd door te weinig personeel. Ook zou de airconditioning hebben ontbroken in oudere hallen.

Dergelijke “wild-west-toestanden” zouden dus nu vooraf, en voorafgaand aan de stemming, duidelijker in beeld gebracht moeten worden door de FCI-afgevaardigde, die voortaan met een vragenlijst op pad wordt gestuurd.

bron

Facebook Jakkel