• Maastricht 2017
Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Maastricht 2017

sam, 10/21/2017 - 14:44

Op zondag 1 oktober werd in het MECC in Maastricht de hondenshow gehouden. Deze show is altijd 2 dagen, maar ik heb alleen maar voor de Zondag gekozen. Dus vroeg uit de veren, want het is zo”n 200 km rijden. De avond tevoren alles al klaargezet, hond netjes geborsteld, oren schoongemaakt, nagels netjes geknipt en we zijn er klaar voor.

Deze show is altijd leuk, mooie expositie ruimte en om je hond uit te laten kun je gewoon op het terrein rond lopen, dus dat is wel zo prettig, want dan kun je zelf ook even de benen strekken. De ontvangst is altijd vriendelijk en de mensen behulpzaam, zoals even je hond vasthouden, zodat je de papieren kunt pakken, kleinigheden eigenlijk, maar wel zo prettig.

De keurmeester was Peter-Friedrich Berchtold uit Oostenrijk en het is altijd even spannend, wat hij van je hond vindt. Vaak kun je al aan de manier waarop een keurmeester kijkt bij binnenkomst van de ring of hij je hond mooi vindt. Dat was dit keer ook het geval en na de keuring kreeg Viccor nog even een klapje op zijn gespierde billen.

En dan begint het lange wachten tot dat je naar de ere-ring mag, die ook door Peter Friedrich Berchtold gedaan werd. Eerst krijg je nog de voor-ring, waar de keurmeester de andere rassen, die hij zelf niet heeft gekeurd, nog eens laat lopen, om het gangwerk te beoordelen. 

 

En dan is het zo ver, zal je hond bij de selectie van 6 honden horen? Gelukkig was dit het geval en dan zit hij bij de laatste 3 en wordt het echt spannend.

Uiteindelijk werd Vicor 2 in groep 7, een super resultaat voor een onbekend ras als de Perdigueiro Portugues.