• Massaal Facebook-tribute voor tragisch overleden pup
Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Massaal Facebook-tribute voor tragisch overleden pup

mar, 10/10/2017 - 13:58

In Nederland deden we ooit massaal onze stropdassen af in navolging van Prins Claus, op Facebook en  Instagram heeft een vergelijkbare actie een veel triestere aanleiding. Dat meldt het Engelse blad "Metro".

Aanleiding is het Facebookbericht van Border Terrier baasje Adrian James, die eergisteren het trieste nieuws deelde dat zijn hond  Rocco was overleden nadat hij met zijn halsband  was blijven hangen aan de deurknop van de keukendeur, en zo was gestikt. De vijf maanden oude pup had geprobeerd op het aanrecht te komen, en was tijdens het op en neer springen met zijn halsband blijven haken.

 ‘RIP my little Rocco I’m totally heart broken you had to die in such a horrible way and only 5 months old, GUTTED’  zo schreef Adrian op Facebook.

Leden van de groep waren zo betrokken bij het bericht dat ze massaal foto's van hun eigen hond, zonder halsband, begonnen te delen met de hashtag  #CollarsOffForRocco. Inmiddels meer dan 800 berichten op Facebook, en bijna 150 op Instagram.  Een inzamelactie ten behoeve van een organisatie voor Border Terriers mag dankzij gulle giften op bijna 3000 pond rekenen.

De eigenaar van Rocco heeft laten weten  dat de vele blijken van medeleven hem goed doen " ‘Wow it’s 2.30 am I can’t sleep and I’m just overwhelmed with all your support from far and wide about my ROCCO, border terrier owners I love you for your kindness and loving words. ‘Rocco was my first dog and my eyes are sore from crying that he had to go so soon. Thank you all so much I’m still lost for words.’

De tragische dood is ook aangegrepen om eigenaren binnenshuis te waarschuwen voor de -in Engeland- verplichte halsband buiten. Blijven hangen als er niemand aanwezig is in huis is een reeel gevaar.

 

instagram