• Hondenhandelaar in Hapert mag opnieuw geen honden opslaan
Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Hondenhandelaar in Hapert mag opnieuw geen honden opslaan

ven, 01/27/2017 - 15:40

De Hapertse puppyfarm Cartierhoeve mag ook in het nieuwe onderkomen van de hondjes geen dieren houden. Eigenaars het echtpaar Castelijns hebben het kort geding tegen de gemeente Bladel verloren. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Volgens de krant was het de eigenaren al verboden om zelf te fokken. Zowel de Cartierhoeve als Puppy Point, van dezelfde eigenaren, kwamen het afgelopen jaar meermaals negatief in het nieuws. Volgens de eigenaar fokt hij ook niet meer, maar regelt hij de verkoop van pups nu uit een pand in het centrum van Hapert, terwijl de "opslag" van de pups in een pand tegenover zijn boerderij plaatsvindt. Veel honden zouden er ook niet zitten, en elk zou niet langer dan een week in de opslag verblijven. "Nee" zegt de rechter nu naar aanleiding van een zaak die de gemeente aanspande "Opslag geldt voor goederen en niet voor dieren". Eerder probeerde de rechter de partijen nog om de tafel te krijgen. „Een gesprek, met goede wil van beide kanten, is een veel betere weg dan procederen."

Bij de twee puppyverkooppunten werd vorig jaar een grote inval gedaan. volgens de gemeente kloppen er tal van zaken niet bij de handelaren. Niet alleen hondenhandel, ook illegale bouwsels en te hoge hekken was een doorn in het oog van de gemeente.. Tijdens de invallen werden bij Puppy Point 89 geïmporteerde jonge hondjes aangetroffen die volgens justitie niet of niet juist waren gevaccineerd. Ook grote sommen contant geld werden in beslag genomen. Bij De Cartierhoeve zou het gaan om twee ton aan cash geld, aldus bronnen rond het onderzoek.

Via Marktplaats is overigens alweer een uitgebreide selectie aan advertenties in Hapert te vinden, de laatste anderhalve week ruim 12. Dus in hoeverre het hier gaat om dezelfde handelaar, de advertenties zijn in ieder geval grotendeels geplaatst door Danielle (van Rooij, red), die de Cartierhoeve samen met Hans Castelijns runt, en Jurgen (Castelijns), de andere neef die als eigenaar te boek staat.

bron

Eindhovens Dagblad

dossier