• Bekende hondenbaasjes schieten oude en kwetsbare honden te hulp   
Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Bekende hondenbaasjes schieten oude en kwetsbare honden te hulp   

mer, 09/28/2022 - 17:57

Verschillende bekende hondenbaasjes komen samen met hun viervoeter aanstaande zondag 2 oktober in actie om geld in te zamelen voor oudere en kwetsbare honden. Op de vraag om mee te doen, twijfelden de bekende deelnemers geen moment.

Mediapersoonlijkheid Erica Meiland zegde er zelfs een première voor af om samen met haar honden Bijoux en Babs mee te doen. Ook presentatrices Evelien de Bruijn, Chimène van Oosterhout en weervrouw Marjon de Hond, allemaal grote hondenliefhebbers, hebben hun zondag vrijgemaakt.

Schrijver en eveneens groot hondenliefhebber Arthur Japin is vóór de start van de wandeling aanwezig om de deelnemers een hart onder de riem te steken. Zo ook Jeroen Oomen, een van Nederlands bekendste hondencoaches.

De Honden voor Honden Loop wordt voor de tweede keer georganiseerd door de Koninklijke Hondenbescherming. Door het lopen van een avontuurlijke route van 5 of 10 kilometer op het landgoed van Kasteel Groeneveld in Baarn halen de honden zoveel mogelijk geld op voor honden waarmee het minder goed gesteld is.

Naar schatting worden dagelijks nog altijd zo'n 550 honden verwaarloosd en mishandeld. “Sinds begin dit jaar is het aantal honden dat wij met spoed hebben opgevangen meer dan verdubbeld. De nood is hoog, dus elke euro die deze honden voor hun soortgenoten ophalen, is ongelooflijk welkom,” licht directeur Daphne Groenendijk van de Hondenbescherming toe.

De Koninklijke Hondenbescherming vangt al 25 jaar oudere en kwetsbare honden op, die niet in een regulier asiel terecht kunnen. Deze honden hebben doorgaans meer verzorging en medische hulp nodig. De opbrengst van de Honden voor Honden Loop is bedoeld voor honden zoals Sarita. Verfomfaaid, schichtig en vervuild trof de politie het hondje aan in een klein donker huis in de Randstad, te midden van metershoog opgestapelde dozen. Geen mens wist van haar bestaan. Haar baasje kwam in de crisisopvang terecht en Sarita ging naar een van de seniorenhuizen van de Hondenbescherming. Na weken intensieve zorg werd er snel een nieuw thuis voor haar gevonden. Ze gaat nu als Cheeta door het leven.

Foto: Hondenbescherming