• Helft rijdt voorzichtiger als hond in de auto zit
Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Helft rijdt voorzichtiger als hond in de auto zit

mer, 05/06/2020 - 11:03

Vooral jongere bestuurders doen het kalmer aan...

Bijna de helft van alle bestuurders van een auto rijdt voorzichtiger als hun hond in de auto zit. Dat blijkt uit een onderzoek van autofabrikant Seat in Engeland. 54% Van de automobilisten die honden bezitten, toegeeft dat ze voorzichtiger rijden als Fikkie meerijdt  in de auto.

De invloed van het hebben van een hond aan boord kan nog sterker zijn bij jongere bestuurders. Alhoewel deze vaak bekend staan als de groep die juist meer ongelukken veroorzaakt,  zei meer dan twee derde (69%) van de automobilisten van 18-24 jaar dat ze voorzichtiger rijden met hun hond in de auto.

Oudere chauffeurs maakt het blijkbaar minder uit, 42% van de 55-plussers zei dat ze met hun honden voorzichtiger rijden als de hond meegaat.

Naast het voorzichtiger rijden, lijkt de aanwezigheid van een hond in de auto ook de geestelijke gezondheid ten goede te komen door de stressniveaus van bestuurders te verminderen. Dit kan voor sommige automobilisten zelfs de woede op de weg helpen verminderen, aangezien meer dan een derde van de bestuurders (35%) zegt dat ze zich rustiger voelen achter het stuur als hun hond met hen in de auto reist.

Bij de foto: niet het meest veilige voorbeeld van een hond in de auto... :-(