• Pluto kan voortaan hondenbezoek krijgen
Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Pluto kan voortaan hondenbezoek krijgen

Mon, 10/16/2017 - 14:16

Aan de overkant van de oceaan is het groot nieuws:  Disney zet een aantal van zijn hotels ook open voor honden. Dus  voortaan kunnen onze viervoeters een meet-and-greet met Pluto of Loebas tegemoet zien. Althans, wie op bezoek gaat bij Disney in Orlando, want in Parijs is de toegang tot hotels beperkt tot hulphonden, wie zijn huishond meeneemt moet hem gedurende het verblijf achterlaten in een Animal Care Center.

De opmerkelijke ommezwaai  in het honden-toegangsbeleid heeft er veel mee te maken dat steeds meer mensen hun hond(en) meenemen op vakantie. In de VS gaat dat al om meer dan eenderde van de vakantiegangers.

Disney zorgt ook goed voor de nieuwe gasten. Een speciale "pluto-welcome-kit" met een slaapmat, een etensbak, de onvermijdelijke poepzakjes, puppypads en een speciale hondenwandelkaart voor de parken zit erbij.  Op de kaart staan vooral de routes in het park naar hondenuitlaatterreinen.  En wie een paar uurtjes zonder hond door het park wil zwerven kan de hond altijd nog achterlaten bij een speciale hondenopvang.

Gratis is het allemaal niet, extra schoonmaakdiensten van de kamers zorgen voor een vrij forse toegangsprijs, van 50 dollar voor de normale hotels tot 75 dollar voor het luxere  Yacht Club resort. De prijzen zijn per nacht, en de dagopvang zit daar niet bij.

De mededeling is in de VS met gemengde gevoelens ontvangen. hondeneigenaren zijn blij, mensen met allergische klachten maken zich grote zorgen over hun mogelijke verblijf. Vermoedelijk gaat Disney de honden dan ook op speciale hondenetages onderbrengen waar allergische menselijke bezoekers  dan niet komen.

In de VS is de hondvriendelijke trend al langer ingezet, rondom Disney in Orlando hadden veel hotels al een hondvriendelijk beleid. Europa loopt daarmee nog achter op de VS. Hier is toegang tot hotels met honden vaak lastig.

Overigens, wie meer dan twee honden meeneemt naar Disney heeft nog steeds een probleem, de toegang is beperkt tot twee honden. Katten hebben pech, die mogen niet mee. Dogzine heeft aan Eurodisney gevraagd of het beleid gaat veranderen, maar nog geen antwoord gehad.

bron

Persbericht Disney