• Vijf jaar cel voor dichtplakken bek
Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Vijf jaar cel voor dichtplakken bek

Wed, 04/12/2017 - 13:42

Een man die zijn Staffordshire Bull Terrier met ducktape haar mond afplakte omdat ze teveel blafte heeft vijf jaar celstraf gekregen. Dat gebeurde in de Amerikaanse staat South Carolina. Door het afplakken werd de boedtoevoer naar haar snuit afgesneden en kostte het de hond, Caitlin, haar tong. Leden van de lokale dierenwelzijnsgroep waren 36 uur (!) bezig de tape van de hond af te krijgen. Caitlun is na enkele operaties hersteld en inmiddels weer herplaatst, maar is door de gebeurtenissen wel bijzonder angstig geworden. Wiliam Dodson, de mishandelaar, kreeg de maximale straf mogelijk in de Amerikaanse staat.

In Engeland wordt inmiddels campagne gevoerd om ook daar de maximale straffen te verhogen. Engeland en Wales hebben de laagste straffen voor dierenmishandeling in de westerse wereld, met gevangenisstraffen tot maximaal zes maanden. Ter vergelijking, in Nederland (een middenmoter) is de maximale straf drie jaar opsluiting.

Meer dan 10.000 mensen hebben zich aangemeld om de campagne van Battersea te ondersteunen, sinds de lancering vorig jaar.

“Battersea heeft precies dezelfde wrede behandeling van een hond gezien - maar de uitkomst, als de dader voor de rechter gekomen zou zijn, zou belachelijk anders zijn geweest. Een paar jaar geleden werd in Londen een  Stafford, April genaamd, op een ijskoude januari nacht gebracht nadat ze was gevonden met haar snuit volledig dichtgebonden. Ze had vreselijke pijn en ze was wanhopig bang en in de war. Ze kon zelfs haar mond niet meer openen om te eten.”

De persoon die dit deed werd nooit gevonden, maar de maximale straf zou een gevangenisstraf van zes maanden zijn geweest.

April had verscheidene operaties nodig om de schade aan haar neus en mond te herstellen maar gelukkig verliep dat voorspoedig.  Net als Caitlyn zal ze altijd de littekens van haar beproeving dragen.


Dogworld