• Duitsland verbiedt verkoop van vuurwerk
Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Duitsland verbiedt verkoop van vuurwerk

Sun, 12/13/2020 - 14:56

Goed nieuws voor mensen met (bange) huisdieren

Wie nog hoopte om toch vuurwerk te bemachtigen door dit in Duitsland te gaan halen, komt bedrogen uit. De harde lockdownmaatregelen die Bundeskanselier Merkel vandaag aankondigde, behelzen onder meer een verbod op de verkoop van “böllern” en “raketen”, knalvuurwerk en vuurpijlen. Duitsland krijgt weliswaar geen algemeen afsteekverbod, zoals Nederland, maar gemeentes kunnen wel veel makkelijker plekken aanwijzen waar vuurwerk verboden is, op veel mogelijk drukke openbare plekken is het met ingang van woensdag al verboden. Alles om de ook in Duitsland steeds zwaarder belastte gezondheidszorg door het corona-virus te ontlasten.

Voor wie wel al vuurwerk gekocht heeft, in Duitsland is dat onbeperkt mogelijk gedurende het jaar, wordt “dringend afgeraden” het vuurwerk te gebruiken.

Niet dat het verbod de specialistische vuurwerkwinkels zal treffen, want die moeten net als alle andere winkels in niet-noodzakelijke producten toch al dicht vanaf woensdag a.s.  Alleen supermarkten en winkels voor dagelijkse levensbehoeftes blijven open. De sluiting geldt tot 10 januari.  Omdat in Duitsland supermarkten ook vaak vuurwerk verkopen, zal die laatste branche wel de verkoop moeten staken van vuurwerk.

De grenzen met Duitsland zijn vooralsnog niet gesloten, en wie korter dan 24 uur in Duitsland verblijft hoeft geen gezondheidstest te ondergaan. Voor een vuurwerkkoop-bezoek echter hoeft je nu dus helemaal niet meer te gaan.