World Dog Show 2018 | Dogzine

World Dog Show 2018

...en daarmee sluiten we de online berichtgeving over de WDS 2018 af, een ideo van een klein half uurtje met onbekende rassen, achtergronden, fraaie beelden van de show, fokkers over verzorging op

Tijdens de afgelopen World Dog Show was er een team dat dagelijks meerdere marathons moest lopen. Het Honden Welzijns Team.

Op de World Dog Show kwamen we ook deze mooie, Frane, Poitevin tegen. Met zijn Russische eigenaren...

Er zijn volop mooie rassen te zien. Waaronder deze zeer zeldzame American Water Spaniel uit Duitsland...

Voor iedereen die er niet bij kon zijn, hem nog een keer wil zien of ...  De (samenvatting van) de openingsceremonie van de World Dog Show 2018.

 

 

Hoe bevalt Amsterdam, hoe zal het met hondenshows in de toekomst gaan. En kan outcross een methode zijn voor de FCI?  Dogzine sprak met de FCI-voorzitter Rafaël de Santiago.

We borstelen en groomen wat af op een hondenshow. "Allemaal uiterlijk vertoon, de hond vindt het vreselijk". Of misschien niet, heeft het een ander doel?

Zijn hondenshows nog wel van deze tijd, en moeten er sneller nieuwe rassen bij. Dogzine sprak met Carla Molinari, Vice-president van de FCI.

"Als een hond niet gezond is, is hij ook niet mooi".  Theo van der Horst keurde de mopshonden tijdens de Benelux Winner

Minder "exclusief", maar ze vermaken zich prima: de Dalmatische hond

Nog een hond die je niet elke dag tegenkomt, uit België komen deze: de Thai Ridgeback  (die oorspronkelijk natuurlijk uit Thailand komt)

 

Een zeldzame verschijning, de Otterhound. Maar deze mensen uit Oostenrijk namen er twee mee naar Amsterdam.

Nog even, en dan vestigen de ogen van alle rashondenliefhebbers zich op Amsterdam, de World Dog Show 2018. Op donderdag de Benelux Winner, en dan drie dagen de Wereldkampioenschappen.

Honden in de auto laten (ongeacht de buitentemperatuur), bedreigen, vechten? Niet op de World Dog Show over ca. 2 weken in Amsterdam.