hondenshow | Dogzine

hondenshow

De regering gaat niet nadenken over een verbod op rashondenshows. Demotie van Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren werd met overgrote meerderheid verworpen. Alleen de PvdD zelf, GroenLinks en Denk!  Stemden voor de motie.

Minister Schouten denkt er niet aan om hondenshows te verbieden.

Deze zomer was er een hoop commotie rondom hondenshows, vooral toen de gemeente Amsterdam aankondigde het vergunningenbeleid rondom hondenshows en andere evenementen met dieren te gaan herzien.

Het is bekend dat er steeds vaker negatieve berichtgeving is over hondenshows.

Hoe bevalt Amsterdam, hoe zal het met hondenshows in de toekomst gaan. En kan outcross een methode zijn voor de FCI?  Dogzine sprak met de FCI-voorzitter Rafaël de Santiago.

Zijn hondenshows nog wel van deze tijd, en moeten er sneller nieuwe rassen bij. Dogzine sprak met Carla Molinari, Vice-president van de FCI.

De najaarsexpositie van de Federation Cynologique Luxembourgouise, de show in Luxemburg, gaat niet door. Het ministerie van landbouw heeft besloten geen toestemming te verlenen aan de Luxemburgse Kennelclub de show te mogen organiseren.

Gesponsord door de Portugese Clube Portugues de Canicultura, CPC, werd vorig weekeinde ook de jaarvergadering van de “Shows commission” gehouden.

Als de organisatie, de Luxemburgse Kennel club (Fédération Cynologique Luxembourgeoise) geen beter toezicht op de parkeerplaatsen organiseert, weigert de Veterinai