voeding | Dogzine

voeding

“Onze trouwe viervoeters laten namelijk een flinke ecologische voetafdruk achter, of liever gezegd: pootafdruk (Algemeen Dagblad 5 januari 2019).” Een verhaal dat nogal wat commotie veroorzaakte, e

In hondenvoer, in de Verenigde Staten althans, zitten hogere concentraties van aluminium en andere zogeheten trace  minerals dan de hoeveelheid die normaal door mensen wordt gegeten.

Meer dan de helft van de hondenbezitters vindt de gezondheid van hun hond belangrijker dan hun eigen gezondheid. Dat blijkt uit nieuw onderzoek in Engeland.

**Update**

Op 3 september besteedde het televisieprogramma Radar aandacht aan hondenvoeding, en meer specifiek aan het gehalte schildklierhormoon in verse voeding.

De voor- en nadelen van vers vlees voeren aan je hond liggen de laatste tijd onder een vergrootglas. Er worden risico’s onderzocht, maar er zijn ook voordelen.

In Australië is onrust ontstaan nadat 13 honden zijn overleden en nog eens 34 andere honden ziek zijn geworden, mogelijk na het eten van een bepaald soort hondenv

Op social media, ook in Nederland en België, is onrust ontstaan nu consumenten in drie Amerikaanse staten een rechtszaak hebben aangespannen tegen diervoederfabrikant Champion Petfoods.

Het is een van de meest voorkomende gedragsproblemen bij honden: coprofagie ofwel het eten van poep.

Stel je een dierenwinkel voor ter grootte van een flink voetbalveld, met volop premium merken. Dat is ongeveer de grootte van de Dibevo Vakbeurs, de jaarlijkse vakbeurs voor de dierenwinkeliers.

Kokosolie, niet alleen veel aangeraden als “gezonde” olie voor mensen, met allerlei werkingen (al dan niet terecht), ook voor honden wordt kokosolie vaak aangeraden als basis voor snoepjes, die dan