voeding | Dogzine

voeding

**Update**

Op 3 september besteedde het televisieprogramma Radar aandacht aan hondenvoeding, en meer specifiek aan het gehalte schildklierhormoon in verse voeding.

De voor- en nadelen van vers vlees voeren aan je hond liggen de laatste tijd onder een vergrootglas. Er worden risico’s onderzocht, maar er zijn ook voordelen.

In Australië is onrust ontstaan nadat 13 honden zijn overleden en nog eens 34 andere honden ziek zijn geworden, mogelijk na het eten van een bepaald soort hondenv

Op social media, ook in Nederland en België, is onrust ontstaan nu consumenten in drie Amerikaanse staten een rechtszaak hebben aangespannen tegen diervoederfabrikant Champion Petfoods.

Het is een van de meest voorkomende gedragsproblemen bij honden: coprofagie ofwel het eten van poep.

Stel je een dierenwinkel voor ter grootte van een flink voetbalveld, met volop premium merken. Dat is ongeveer de grootte van de Dibevo Vakbeurs, de jaarlijkse vakbeurs voor de dierenwinkeliers.

Kokosolie, niet alleen veel aangeraden als “gezonde” olie voor mensen, met allerlei werkingen (al dan niet terecht), ook voor honden wordt kokosolie vaak aangeraden als basis voor snoepjes, die dan

Nee, bij de meeste van ons loopt het water niet meteen in de mond als we denken aan een gefrituurde sprinkhanen of een meelwormenburger.

Voetbal en honden, in het algemeen zien we dan een  hond rennend achter een bal voor ons. En niet een eredivisie-elftal.

Een dieet met veel vlees is het beste voor je hond.  In ieder geval stukken beter dan het meer “menselijke” dieet met veel koolhydraten.