dierenwelzijn | Dogzine

dierenwelzijn

Aantrekkingskracht, gevoelens en emoties zijn maar vreemde dingen en stroken niet met het werk van de natuur en de wetenschap.

De brancheorganisatie van Britse dierenartsen, BVA,  doet een beroep op adverteerders en dierenartsen om goed na te denken over de manier waarop dieren worden afg

Het welzijn van dieren, we koppelen dit vaak aan hoge kosten voor ons als samenleving, zonder dat er directe economische, voordelen te behalen zijn.

Deze zomer was er een hoop commotie rondom hondenshows, vooral toen de gemeente Amsterdam aankondigde het vergunningenbeleid rondom hondenshows en andere evenementen met dieren te gaan herzien.

Het is bekend dat er steeds vaker negatieve berichtgeving is over hondenshows.

In Marokko, vooral in het noordelijk deel van de toeristenstad Agadir, worden de laatste weken massaal zwerfhonden afgeschoten.

Naar aanleiding van de film “Lost in Paradise, the dogs of Curaçao”, werd het hoog tijd om een persoonlijk interview te regelen met iemand die hier aan heeft meegewerkt op locatie.

36 gemeentes hebben vandaag gezamenlijk een brief gestuurd aan de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken, waaronder dierenwelzijn nu eenmaal resorteert.

De status van dieren verandert in steeds meer landen.

Nog even en we mogen weer naar de stembus. De verkiezingsbeloftes vliegen je inmiddels weer rond de oren.