fokken | Dogzine

fokken

In hoeverre heeft de manier waarop de teef haar pups verzorgt invloed op hoe het gedrag van de pups zich ontwikkelt? Die vraag kan rekenen op steeds meer belangstelling.

De hersenen zijn een van de belangrijkste organen in het lichaam. Ze staan direct in verbinding met het ruggenmerg, en vormen samen het centraal zenuwstelsel.

Umbilicale hernia, beter bekend als navelbreuk, is iets dat regelmatig voorkomt bij honden. Wat is het eigenlijk precies en is het altijd erfelijk? En hoe schadelijk is het?

Fokkers maken het af en toe mee: de teef is aan het bevallen en opeens stagneert de zaak.

Het veroorzaakt flink wat commotie op Social Media, het nieuwste initiatief van Dier & Recht: Cupidog.  Een matching-site voor honden.

Syringomyelia (SM) en chiari-malformatie (CM) zien we over het algemeen vooral bij de Cavalier King Charles, het ras staat er zelfs om bekend.

Stel, je bent een fokker van een groot ras.

Het gaat met veel rassen niet al te best vanwege hoge inteelt en daardoor hoge verwantschap binnen de populaties.

De Britse Kennel Club heeft onlangs een online opleiding voor keurmeesters opgezet en niemand mag het ras keuren voordat het bijbehorende certificaat is gehaald.

Om inteelt tegen te gaan en dierenwelzijn te bevorderen heeft ook de Belgische overheid besloten dat er regels moeten komen.