therapiehond | Dogzine

therapiehond

De opleidingsinstituten en aanbieders van “dierondersteunende interventies” zouden moeten professionaliseren.

Nog geen jaar geleden hadden we het verhaal van Sting, de 10-jaar oude Greyhound die kinderen hielp met leren lezen in een Amerikaanse bibliotheek.

In de bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam mogen studenten de komende tentamenweek knuffelen met puppy’s. Dat helpt tegen stress, is de gedachte. Dat meldt studentenblad Folia.

Een nieuw onderzoek toont aan uit dat therapiehonden kinderen met ADHD (Attention Deficit / Hyperactivity Disorder) kunnen helpen hun symptomen te beheersen.

Een trouwe makker waar je dag in, dag uit met liefde voor kunt zorgen.  Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat mensen zich geestelijk en lichamelijk prettiger voelen als ze een huisdier hebben.

Mensen die psychotherapie ondergaan presteren beter als hun eigen hond erbij is. Dat blijkt uit onderzoek van het  Universiteitsziekenhuis van Regensburg, Duitsland.

Als hondeneigenaar horen we het graag, de onderzoeken, breeduit uitgemeten in de populaire pers, hoe een hond ons leven positief veranderd en er zelfs voor zorgt

Eric van Eck uit Moore, Oklahoma, heeft een heel speciale hond. Dit is zijn verhaal.