kou | Dogzine

kou

Niet iedereen is altijd vroeg op, of kijkt 's morgens TV. Vandaar dat we bijgaand gedeelte uit de uitzending van "Wakker Nederland" graag nog even onder de aandacht brengen.

In de VS heeft de TACC, de Tufts Animal Care and Condition, een aantal schalen opgesteld om aan te geven wat goed en slecht is

Het mag dan nu nog te warm zijn voor de tijd van het jaar, sommige wetenschappers voorspellen een heel erg koude winter.  Maar, kou en sneeuw lijken honden niet te deren.

Ondanks dat wij het flink koud vinden, is het in vergelijking met Alaska nog behoorlijk zacht buiten. En Alaska is waar races als de Iditarod en de Yukon Quest plaatsvinden.

Onlangs bleek uit onderzoek dat de weersomstandigheden veel invloed hebben op de beweging die honden krijgen.

We krijgen weer even een opleving van de winter, in het noorden en oosten van het land is het al "wit", mogelijk volgt de rest van het land ook. En, zeker tot het weekeinde gaat het vriezen.

Het rondje om met de hond in fraai, koud vriesweer kost al snel een boel extra tijd. Waar je hond normaal enkele seconden stond te snuffelen, duurt dat nu een veelvoud van die tijd.

Het wordt weer koud, er wordt gestrooid, wellicht komt er sneeuw deze winter. Je hond kan daar prima tegen, mits je een paar voorzorgen neemt.