gezondheid | Dogzine

gezondheid

De boodschap voor het Britse volk is om dagelijks voldoende te bewegen. Tenminste 150 minuten per dag redelijk intensief bewegen zou het menselijk lichaam langer vitaal en gezond houden.

Recente onderzoeken laten zien dat het hebben van huisdieren, vooral honden, heel goed kan zijn voor de gezondheid van kinderen.

Oude honden hebben vaak wat extra zorg nodig en misschien ook een andere aanpak. Dierenarts Mike Hutchinson uit Pittsburg (VS) heeft daar een reeks adviezen voor.

Jaarlijks check je je auto, je CV-ketel, misschien ga je zelf elk jaar of vaker even langs de huisarts.

Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) is een aandoening die lijdt tot acute ademnood, bijna altijd met de dood als gevolg.

Brucellose is een zoönose. Dat wil zeggen dat het probleem is dat overdraagbaar is van dier op mens en vice versa.

Ondanks allerlei gezondheidsproblemen, die langzamerhand overal bekend zijn, kiezen mensen nog steeds massaal voor honden die juist bekend staan om dergelijke problemen.

Alle honden die de komende Crufts Best of Breed winnen, staan niet automatisch in de Erering bij de groepskeuringen.

Voor mensen is xylitol een populaire suikervervanger in suikervrije of lightproducten. Het menselijk lichaam gaat goed om met xylitol en ondervindt er zelfs voordelen van.

Als hondeneigenaar horen we het graag, de onderzoeken, breeduit uitgemeten in de populaire pers, hoe een hond ons leven positief veranderd en er zelfs voor zorgt