hart | Dogzine

hart

DCM, dilaterende cardiomyopathie. Het betekent: verwijdende hartspierziekte. Een ziekte van de hartspier dus waarbij die spier wijder wordt.

Dilaterende Cardiomyopathie, beter bekend als DCM, is een afwijking aan het hart waarbij de kracht van het spierweefsel steeds verder afneemt, tot er een verwijding van de linker- of beide hartkame

Pups die geboren worden  tijdens de zomermaanden lopen een hoger risico op hart- en vaatziektes, dat blijkt uit een onderzoek dat recent in het wetenschappelijke tijdschrift Scientific Reports is g

Vergeet de cholesterolamre producten, neem een hond. Want wie een hond heeft (en alleen woont) loopt maar liefst 36% minder kans op een hartaanval.

Medicijnfabrikant Boehringer Ingelheim heeft de licentie van hun product Vetmedin (pimobendan / benazepril ) in de VS uitgebreid.

Als je als fokker een nest pups hebt liggen, komt er rond de zesde week altijd dat moment dat de dierenarts het hele stel gaat nakijken.

Kokosolie, niet alleen veel aangeraden als “gezonde” olie voor mensen, met allerlei werkingen (al dan niet terecht), ook voor honden wordt kokosolie vaak aangeraden als basis voor snoepjes, die dan

Er is een doorbraak in het onderzoek naar en de behandeling van de hartziekte MVD, een hartziekte die zich kenmerkt door problemen aan de mitralisklep.