dierenmishandeling | Dogzine

dierenmishandeling

In Nederland en Belgie wellicht ondenkbaar, in Spanje weliswar zeldzaam, maar het kan.

[update 5 mei] De politie heeft inmiddels laten weten dat de man die de hond gooit is geidentificeerd. [/update]

Een rechtszaak in Rotterdam op 13 juni gaf duidelijkheid in de zaak tegen een man uit Ridderkerk die een Husky uitliet door hem naast de scooter te laten lopen.

Er is een grotendeels verborgen, slecht gereguleerde en zeer winstgevende industrie in de Verenigde Staten met een gruwelijke functie: het fokken van honden met als enig doel het doen van vaak vreselijke experimenten, waarna de honden worden gedood omdat ze niet langer van enig nut zijn.

Recentelijk bezocht Minister van Landbouw Carola Schouten samen met kamerlid Dion Graus het vijf maanden geleden opgerichte Landelijk Expertisecentrum Dierenmishandeling (LED).

In de Verenigde Staten is opnieuw ophef ontstaan rondom een nieuwe film nadat er een video lekte, naar PETA, waarin tijdens draaidagen in China een hond overduidelijk te maken kreeg met te veel str

De man die zijn vrachtwagen met zijn zeven honden in de volle zon zonder water of voedsel had achtergelaten tijdens de hondenshow in Luxemburg op 3 september jl.,  mag de komende 10 jaar geen honde

Vandaag is het dan definitief van start gegaan, het Landelijk Expertise Centrum Dierenmishandeling oftewel LED.

Volgende week woensdag zet Nederland een belangrijke nieuwe stap in de strijd tegen dierenmishandeling.