voer | Dogzine

voer

In hondenvoer, in de Verenigde Staten althans, zitten hogere concentraties van aluminium en andere zogeheten trace  minerals dan de hoeveelheid die normaal door mensen wordt gegeten.

Meer dan de helft van de hondenbezitters vindt de gezondheid van hun hond belangrijker dan hun eigen gezondheid. Dat blijkt uit nieuw onderzoek in Engeland.

De uitbraak van een slopende en ongeneeslijke ziekte bij honden in Australië is definitief het gevolg van het eten van een bepaald soort hondenvoer.

Geurbeleving sluit sterk aan bij de emotionele reacties van zowel mens als hond, een biologisch feit dat hondenvoerfabrikanten kunnen gebruiken om de loyaliteit van klanten te vergroten.

We trainen onze honden met positieve methodes, we belonen goed gedrag dus. En heel vaak doen we dat mat trainertjes, voertjes of treats, net hoe je ze noemt. Eten dus.

In honden- en kattenvoer blijken flinke hoeveelheden glycofosfaat te zitten, in ieder geval in de onderzochte merken, 18 in totaal.

Onlangs verscheen er in eigen beheer een boekje over hondenvoeding. Nu verschijnen er veel boeken over dit onderwerp, maar dit sprong er op positieve wijze uit.

We leven in een digitale wereld, en dat gaat ook aan onze honden niet voorbij.

Honden en katten, we hebben er met zijn allen een heleboel. Het zijn bovendien carnivoren, vleeseters. En vleeseters laten een grotere ecologische voetafdruk achter dan herbivoren, planteneters.

Nee, bij de meeste van ons loopt het water niet meteen in de mond als we denken aan een gefrituurde sprinkhanen of een meelwormenburger.