kortsnuit | Dogzine

kortsnuit

Dierenartsen in Nederland en België zijn nog terughoudend in hun reacties op kortsnuithonden, hun engelse collega’s verenigd in de Britisch Veterinary Association

Grote bedrijven in Engeland zullen binnenkort een open brief ontvangen van de werkgroep ‘brachycephalen’, onderdeel van The Kennel Club.

De dierenartsenvereniging Caring Vets doet veelzeggende uitspraken in een statement over brachycephale rassen.

“Dierenartsen zouden zich eens uit moeten durven spreken.

Wie zich enigszins verdiept in de rashondenwereld, weet dat het met de brachiocephale honden, de kortsnuiten, qua gezondheid niet goed gesteld is.

Brachiocephalen, kortsnuithonden. Volgens sommige wetenschappers de resultaten van een compleet doorgedraaide selectieve fokmethode.

Onlangs werd er een onderzoek gepubliceerd naar afwijkingen waarvan men het vermoeden had dat ze vaker voorkomen bij kortsnuiten.

Voor het vervoer van een hond naar een ander land wordt veelal gebruik gemaakt van een vliegtuig. Maar vliegen is niet voor iedereen weggelegd.

Britse dierenartsen roepen op geen kortsnuit-honden meer te kopen, zoals de Franse Bulldog. Wereldnieuws de afgelopen paar dagen, alhoewel de Nederlandse media het nog nauwelijks opgepakt hebben.