kortsnuit | Dogzine

kortsnuit

Zweden was het eerste land waar een Ras Specifieke Instructie van kracht was, een richtlijn voor keurmeesters om honden die op welke wijze dan ook in hun welzijn beperkt werden daarop af te rekenen

Sinds de bekendmaking van het rapport over kortsnuiten en de aangekondigde maatregelen van minister Schouten is het stil.

Extreem brachycefale rassen, ook bekend als kortsnuiten, zijn gevoelig voor conformatie-gerelateerde respiratoire aandoening-brachycefalic obstructive airway syndrome (BOAS).

Op de foto: een outcross-mops van Meranda.

Het zat er al even aan te komen, maar de kogel lijkt nu dan toch door de kerk: er komen strengere regels voor het fokken van honden.

De mopshond. Een uniek hondenras, behorend bij de brachycefale rassen, de kortsnuiten. En over die kortsnuiten is veel te doen.

MyDOG is het grootste hondenevenement in Scandinavië en gaat van 3 tot en met 6 januari 2019 weer plaatsvinden in het Zweeds Göteborg.

SAVAB, de Belgische beroepsvereniging voor dierenartsen voor kleine huisdieren, roept dierenliefhebbers op om twee keer na te denken over de aankoop van een kortsnuitige hond of kat.

Op de Cambridge University is een onderzoek gestart naar de ontwikkeling van de neusgaten bij kortschedelige rassen, de zogenaamde brachycefale rassen.

Engeland is dol op honden. Maar de voorkeur voor kortsnuiten stijgt snel, heel snel.