kortsnuit | Dogzine

kortsnuit

MyDOG is het grootste hondenevenement in Scandinavië en gaat van 3 tot en met 6 januari 2019 weer plaatsvinden in het Zweeds Göteborg.

SAVAB, de Belgische beroepsvereniging voor dierenartsen voor kleine huisdieren, roept dierenliefhebbers op om twee keer na te denken over de aankoop van een kortsnuitige hond of kat.

Op de Cambridge University is een onderzoek gestart naar de ontwikkeling van de neusgaten bij kortschedelige rassen, de zogenaamde brachycefale rassen.

Engeland is dol op honden. Maar de voorkeur voor kortsnuiten stijgt snel, heel snel.

De FECAVA organiseert een bijeenkomst in het Europees Parlement over het extreme fokken, extreem breeding, van honden en katten, samen met de Federatie van Dierenartsen van Europa en de EU Dog and

Nogmaals een kritisch geluid over het fokken van dieren met extreme uiterlijke kenmerken, in het bijzonder de brachycephale honden.

Onlangs stuurde de Noorse Kennelclub een mailing uit over de wijze van keuren van Rottweilers. Die mailing ging naar alle betrokken partijen in Noorwegen en deels ook wereldwijd.

Zwitserland is begonnen met een campagne tegen overdreven kortsnuiten. De Zwitsers roepen op tot bewustwording middels een landelijke campagne en een set aan maatregelen. We citeren:

Dierenartsen in Nederland en België zijn nog terughoudend in hun reacties op kortsnuithonden, hun engelse collega’s verenigd in de Britisch Veterinary Association

Grote bedrijven in Engeland zullen binnenkort een open brief ontvangen van de werkgroep ‘brachycephalen’, onderdeel van The Kennel Club.