kortsnuit | Dogzine

kortsnuit

Engeland is dol op honden. Maar de voorkeur voor kortsnuiten stijgt snel, heel snel.

De FECAVA organiseert een bijeenkomst in het Europees Parlement over het extreme fokken, extreem breeding, van honden en katten, samen met de Federatie van Dierenartsen van Europa en de EU Dog and

Nogmaals een kritisch geluid over het fokken van dieren met extreme uiterlijke kenmerken, in het bijzonder de brachycephale honden.

Onlangs stuurde de Noorse Kennelclub een mailing uit over de wijze van keuren van Rottweilers. Die mailing ging naar alle betrokken partijen in Noorwegen en deels ook wereldwijd.

Zwitserland is begonnen met een campagne tegen overdreven kortsnuiten. De Zwitsers roepen op tot bewustwording middels een landelijke campagne en een set aan maatregelen. We citeren:

Dierenartsen in Nederland en België zijn nog terughoudend in hun reacties op kortsnuithonden, hun engelse collega’s verenigd in de Britisch Veterinary Association

Grote bedrijven in Engeland zullen binnenkort een open brief ontvangen van de werkgroep ‘brachycephalen’, onderdeel van The Kennel Club.

De dierenartsenvereniging Caring Vets doet veelzeggende uitspraken in een statement over brachycephale rassen.

“Dierenartsen zouden zich eens uit moeten durven spreken.

Wie zich enigszins verdiept in de rashondenwereld, weet dat het met de brachiocephale honden, de kortsnuiten, qua gezondheid niet goed gesteld is.