kortsnuit | Dogzine

kortsnuit

Op de foto: een outcross-mops van Meranda.

Het zat er al even aan te komen, maar de kogel lijkt nu dan toch door de kerk: er komen strengere regels voor het fokken van honden.

De mopshond. Een uniek hondenras, behorend bij de brachycefale rassen, de kortsnuiten. En over die kortsnuiten is veel te doen.

MyDOG is het grootste hondenevenement in Scandinavië en gaat van 3 tot en met 6 januari 2019 weer plaatsvinden in het Zweeds Göteborg.

SAVAB, de Belgische beroepsvereniging voor dierenartsen voor kleine huisdieren, roept dierenliefhebbers op om twee keer na te denken over de aankoop van een kortsnuitige hond of kat.

Op de Cambridge University is een onderzoek gestart naar de ontwikkeling van de neusgaten bij kortschedelige rassen, de zogenaamde brachycefale rassen.

Engeland is dol op honden. Maar de voorkeur voor kortsnuiten stijgt snel, heel snel.

De FECAVA organiseert een bijeenkomst in het Europees Parlement over het extreme fokken, extreem breeding, van honden en katten, samen met de Federatie van Dierenartsen van Europa en de EU Dog and

Nogmaals een kritisch geluid over het fokken van dieren met extreme uiterlijke kenmerken, in het bijzonder de brachycephale honden.

Onlangs stuurde de Noorse Kennelclub een mailing uit over de wijze van keuren van Rottweilers. Die mailing ging naar alle betrokken partijen in Noorwegen en deels ook wereldwijd.