rechter | Dogzine

rechter

Drie mensen die, vanuit hun Limburgse woning, honden en katten (illegaal) ïmporteerden uit Hongarije zijn veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf.

Het was twee jaar geleden een behoorlijke impactvolle zaak, het 6-jarige Syrische meisje dat door een hond werd gegrepen.

Als je hond in beslag wordt genomen, en dit later onterecht blijkt, is je hond volgens de rechtbank niet meer waard dan 150 euro.

Sommige mensen zijn onverbeterlijk. Want enkele dagen geleden werd de 51-jarige Abdelkrim S.

De burgemeester van Roosendaal is te kort door de bocht gegaan toen hij eind vorig jaar besloot dat een kort aanlijngebod en een muilkorfplicht onvoldoende was om

De rechtbank in Gelderland heeft een geldboete van 600 euro voorwaardelijk geëist met een proeftijd van 2 jaar aan een vrouw die haar tien honden onvoldoende had

De burgemeester van Nunspeet mag niet besluiten dat Tibetaanse mastiff “Luna” herplaatst moet worden. Dat heeft de rechtbank Gelderland bepaald.

De man die zijn vrachtwagen met zijn zeven honden in de volle zon zonder water of voedsel had achtergelaten tijdens de hondenshow in Luxemburg op 3 september jl.,  mag de komende 10 jaar geen honde

De rechtbank in Rotterdam heeft een schadevergoeding van 372.000 euro toegekend aan een vrouw die gebeten was door een hond. De eigenaar van de hond moet dit forse bedrag betalen.