genen | Dogzine

genen

Er kan al verscheidene jaren getest worden op de aanwezigheid van het gen dat krulvacht geeft, maar iedereen met een hond die krullen heeft weet dat het niet zo eenvoudig kan zijn als één gen.

De Border Collie is sportief, de Golden Retriever zachtaardig en vriendelijk en de Terrier eigenwijs. We kennen allemaal het karakter dat past in het plaatje van bepaalde hondenrassen.

Spierdystrofie is een algemene term die een verscheidenheid aan overgeërfde ziekten omvat die de spieren van zoogdieren aantasten.

Vergelijk de sprintende Shetland-sheepdog met de trage St. Bernard, en het is duidelijk dat de genen van een hond een grote rol spelen in hoe atletisch hij is.

Wie een gemiddelde vos, of wolf, tegenkomt heeft wat moeite om daarin zijn rustige, ontspannen Labrador, Chihuahua of kruising te ontdekken.

Onlangs verscheen er een onderzoek waar de liefhebbers van kleurgenetica bij de hond erg enthousiast over waren, en terecht: er is een nieuw kleurgen gevonden bij de hond!

Er zijn honderden hondenrassen,  en er is geen werelddeel waar honden niet voorkomen. Al duizenden jaren is het zo dat waar de mens gaat, de hond gaat.

Het strottenhoofd is een onderdeel van het luchtwegsysteem. In het strottenhoofd vinden we de stembanden, de stemplooien en het strottenklepje (epiglottus).

Veel hondenrassen hebben te maken met epilepsie, een ziekte die via de genen wordt doorgegeven.

Het Zuid-Koreaanse laboratorium Sooam Biotech heeft een bijzondere specialisatie: klonen.