asiel | Dogzine

asiel

Een nieuw dieptepunt in de behandeling van honden in een (Amerikaans) asiel is ongetwijfeld het Amarillo Animal Management and Welfare-asiel in Texas.

Het gaat helaas niet goed met de financiële situatie van de Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC). Hieronder valt het Dierenasiel in Parera.

Een heel opmerkelijke campagne van electronica-gigant Samsung in Israel, iedereen die tijdens een speciaal adoptie-evenement een hond adopteerde, kreeg de nieuwe Samsung-stofzuiger (blijkbaar met 

Feit of broodje aap?  Het is al langer een punt van discussie in asielen, de zwarte honden die langer zouden zitten.

Honden in asiels, vaak staan ze stijf van de stress, en hoezeer medewerkers hun best ook doen, er is maar een beperkte tijd.

Alhoewel er gelukkig steeds minder honden in asiels terechtkomen (zie artikel binnenkort) zitten de asiels toch vaak met “langzitters”. Dus lijkt het tijd om meer aan marketing te doen.

Orkaan Harvey staat hier bekend om de enorme schade en de dramatische beelden van mensen, ook honden lijden zwaar onder de enorme overstromingen.

Stamboomhonden, als het aan dierenactivisten van PETA, People for the Ethical Treatment of Animals ligt, moeten ze verboden worden.

Het gemeentebestuur van San Francisco heeft besloten dat dierenwinkels niet langer pups mogen verkopen, en alleen nog maar honden mogen verkopen die uit de zogenaamde "shelters" komen, de hondenasi

Was het eerder nog Adele en Queen, volgens de University van Glasgow en de Schotse dierenwelzijnsorganisatie SPCA gedijen honden het best met een lekker moppie reggae.