onderzoek | Dogzine

onderzoek

Het is in Nederland en België nog niet de meest bekende feestdag, maar steeds meer mensen kennen hem.

Terwijl wij ons druk maken over de Chinese en Koreaanse hondenvleesindustrie, en in de VS er zelfs een wet is aangenomen die het eten van honden- en kattenvlees verbiedt, vooral om dierenactivisten

Over de gevolgen die castratie van een hond heeft op de gezondheid wordt al steeds meer bekend, maar de gedragsveranderingen zijn nog een onderbelicht onderwerp.

Undercover onderzoek van de Humane Society in de VS (HSUS) toont dramatische beelden van honden in medische onderzoeksinstellingen. De video dook eerder deze week op  op de site van de HSUS, en heeft tot veel geschokte reacties geleid.

De Franse hartworm begint langzaam maar zeker een probleem te worden in Nederland. En hoe hij het beste bestreden kan worden is niet duidelijk.

Zijn honden net zo gehecht aan speelgoedknuffels en dekentjes als jonge kinderen?  Een nieuw op te zetten onderzoek wil daar een antwoord op

We zijn allemaal hondenmensen, dus vinden we honden (zeker die van ons) uitzonderlijk slim en intelligent toch?

Op de Cambridge University is een onderzoek gestart naar de ontwikkeling van de neusgaten bij kortschedelige rassen, de zogenaamde brachycefale rassen.

Er is een grootschalig onderzoek gedaan naar erfelijke afwijkingen in rashonden én kruisingen, waarvan de resultaten nu bekend zijn.

We weten nog te weinig over zowel de kosten als de effecten van een epilepsie-hulphond. En daarom start het Ministerie van Volksgezondheid een onderzoek .