bijtincident | Dogzine

bijtincident

De openbare orde stopt niet over de drempel van je eigen huis. Dat vindt de gemeente Doorn (Utrechtse Heuvelrug).

Hondenbeten, meestal worden de statistieken gebaseerd op het aantal gevallen dat in het ziekenhuis terecht komt.

Na Rotterdam en Tilburg heeft nu ook Amsterdam het (concept) bijtprotocol ter inzage gelegd, met andere woorden, iedereen mag er nu een zogeheten zienswijze over indienen.

Hoe accuraat zijn de meldingen door gezondheidsprofessionals, artsen en verpleegkundigen over hondenbeten, waar het niet-medische zaken betreft? Zaken als het ras, of het gedrag van de hond?

Een patholoog heeft een opvallende verklaring gegeven voor een aanval door een Staffordshire Terrier in Londen enkele maanden geleden, de hond was onder de invloe

Zeven agenten stuurde Scotland Yard afgelopen vrijdag  af op  een 10-jarige hond en zijn 73-jarige eigenaresse om de hond in beslag te nemen.

Hondeneigenaren zijn er nog slechter in om de lichaamstaal van honden tijdens de omgang met kinderen te "verstaan" dan niet-hondeneigenaren. tot die conclusie komt Dr.

Het advies Hoogrisicohonden van de Raad voor Dierenaangelegenheden blijft de gemoederen bezighouden..

“Terug naar fijn en verantwoord hondenbezit voor elke hond, elke baas, elke wijk,” lees ik in het artikel van Ineke Herwijnen, directeur van de Hondenbescherming op Animals Today.