pitbull | Dogzine

pitbull

Niet alleen Nederland heeft te maken met regelgeving voor de zogenaamde Hoog Risico Honden, bijna elk land in de EU heeft wel zijn eigen regels hiervoor.

Alhoewel er gelukkig steeds minder honden in asiels terechtkomen (zie artikel binnenkort) zitten de asiels toch vaak met “langzitters”. Dus lijkt het tijd om meer aan marketing te doen.

Diverse bomen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen blijken gebruikt als trainingsobject voor illegale hondengevechten.

Onder powerbreed-eigenaren in en rondom Rotterdam heerst grote onrust nadat wethouder Joost Eerdmans –een voorsprong nemend op landelijke maatregelen- aankondigde

Afgelopen maandag zijn de vrouw en een man die al eerder werden aangehouden voor het organiseren van hondengevechten opnieuw aangehouden.

Het ongelofelijke verhaal van CHANCE, een Pit Bull Puppy die zijn stem vindt om zich tegen hondenvechten te verzetten.

De brief van Staatssecretaris Martijn van Dam aan de Tweede Kamer over maatregelen voor Hoogrisicohonden heeft niet alleen opnieuw tot veel commotie, maar ook tot veel onduidelijkheid geleid.

Enkele dagen gelden berichten wij al over de beslissing van de rechtbank om 16 in beslag genomen "pitbulls", althans, het zijn feitelijk kruisingen met American Staffordshire Terriers,  in te laten

Na het Pitbullverbod in Montreal dat in uiteindelijk op 31 maart van dit jaar in werking trad volgt nu ook de Canadese provincie Quebec met het aankondigen van een Pitbullverbod.