broodfokker | Dogzine

broodfokker

Een mijlpaal voor de Amerikaanse staat Californië: zij zijn de eerste Amerikaanse staat waar bij wet wordt verboden om broodfokpups te verkopen.

Het moet maar eens afgelopen zijn met de impulsaankoop van huisdieren.

Het veroorzaakt flink wat commotie op Social Media, het nieuwste initiatief van Dier & Recht: Cupidog.  Een matching-site voor honden.

De aanvraag voor het "omvormen" van een varkenshouderij in de

Dierenhandelaar Puppy house in het Belgische Boechout is 191.000 euro aan inkomsten kwijt, en moet in totaal 9.000 euro boete betalen.

We kopen sneller een pup in een opwelling dan dat we een paar schoenen in een opwelling kopen, oftewel, we denken langer na over schoenen dan over een hond.

De 15-weken regel. Een omstreden maatregel die in de meeste landen van de EU geldt. Pups die over landsgrenzen meegaan moeten zijn ingeënt tegen rabiës.

Dit gaat om de bittere strijd van enkele ontevreden klanten die gesteund worden door GAIA", pleitten meesters Filiep Deruyck en Yannic Van Landeghem.

Naast illegale import lijken Oost Europese handelaren nu een volgende bron van inkomsten te hebben gevonden in de puppyhandel.

Alhoewel in Nederland de asielen nog steeds een grote hoeveelheid honden van het type Pitbull (op zichzelf geen ras) hebben zitten, waarschuwt de RSPCA (Dierencon