broodfokker | Dogzine

broodfokker

Dit gaat om de bittere strijd van enkele ontevreden klanten die gesteund worden door GAIA", pleitten meesters Filiep Deruyck en Yannic Van Landeghem.

Naast illegale import lijken Oost Europese handelaren nu een volgende bron van inkomsten te hebben gevonden in de puppyhandel.

Alhoewel in Nederland de asielen nog steeds een grote hoeveelheid honden van het type Pitbull (op zichzelf geen ras) hebben zitten, waarschuwt de RSPCA (Dierencon

De Belgische minister van dierenwelzijn Ben Weyts opent de jacht op hondenkwekers die zogenaamde designerhonden verkopen - dat zijn kruisingen tussen bestaande hondenrassen.

De politie heeft maandagmorgen in een loods aan de Grândyk in Holwerd in samenwerking met de Landelijke Inspectie Dienst een 20-jarige inwoner uit Drachten aangehouden.

Steeds meer landen en overheden doen pogingen om via wetgeving broodfokkers en backyard breeders aan te pakken.

Australië neemt een aantal flinke stappen om puppyfarms en illegale broodfok terug te dringen. In ieder geval in de provincie Victoria (waar Melbourne onder andere in ligt).

Een omstreden puppyhandelaar in Hapert mag geen geïmporteerde honden meer verkopen van de rechter. Dat meldt omroep Brabant.

Er komt geen witte lijst van goedgekeurde buitenlandse hondenhandelaren, er komt geen exta onderzoek naar misstanden in de fokkerij.