gedrag | Dogzine

gedrag

Niet alleen herkennen kinderen hondentaal slecht, waardoor ze vaak niet het verschil tussen een vrolijke en een kwade, verontruste hond zien, zelfs als ze de emot

Een hond heeft een staart, althans de meeste honden hebben een staart. Er bestaan ook honden met een halve staart en honden zonder staart, die worden zo geboren.

Honden met ongewenst gedrag, zoals agressie, weglopen, vechten, overenthousiast  of veel blaffen, sterven vaak  op een jongere leeftijd. Dat blijkt uit nieuw Engels onderzoek.

Er wordt al jaren onderzoek gedaan naar de gedragingen van honden en wolven. Want dat honden van wolven afstammen weten we, maar in hoeverre zijn de gedragingen nog vergelijkbaar?

Wat gebeurt er in de hersenen van je hond als hij je gezicht ziet?  Om het gedrag van honden beter te begrijpen is dit onderzocht aan de universiteit van Mexico door Laura Verónica Cuaya Retana.

Herderachtigen, honden uit FCI-groep 1, zijn onderling vaker intolerant, waardoor er gevechten uitbreken in de roedel.

In hoeverre heeft de manier waarop de teef haar pups verzorgt invloed op hoe het gedrag van de pups zich ontwikkelt? Die vraag kan rekenen op steeds meer belangstelling.

Het opspringen van een hond is een universeel probleem. Wie een beetje op internet rondkijkt ziet al snel allerlei goedbedoelde adviezen om het toch vooral af te leren.

Als de mobiele telefoon in het spel komt, dan wordt de hond vaak bijzaak. Zonder meer: hij baalt.

Bij dieren, ook honden, kijken we vaak naar wat we mishandeling noemen, het onthouden van verzorging, het toebrengen van pijn of zelfs de dood.