vaccin | Dogzine

vaccin

Op donderdag 2 mei ontving de allereerste hond ter wereld het allereerste vaccin dat tegen kanker zou moeten beschermen.
Die eerste hond was een Gordoon setter genaamd Trilly.

Onderzoekers  van de Universiteit van Missouri hebben geholpen bij de ontwikkeling van een patiëntspecifieke behandeling met precisiemedicatie voor botkanker bij honden.

Leishmaniasis is een vaak dodelijke ziekte die zowel mensen als honden kan treffen.

Frankrijk heeft met onmiddellijke ingang de beschermingsduur voor 2 vaccins tegen Rabiës van 1 naar 3 jaar verlengd. Dat maakte het ministerie vandaag bekend.

Tekenziektes kunnen verstrekkende gevolgen hebben bij de hond en zelfs tot de dood leiden. En honden hebben een relatief hoog risico op tekenziektes omdat ze ook gemakkelijker ten prooi vallen aan teken

Kanker bij honden, het is een veel voorkomende doodsoorzaak. En niet alleen bij honden.

Binnen de EU kennen we strenge regels wat rabiës betreft. Fokkers zijn daar prima van op de hoogte, ze hebben namelijk met de 15-wekenregels te maken als ze willen exporteren.

Vooral in de Verenigde Staten is onrust ontstaan nu recent in Florida 12 honden zijn gevonden die besmet zijn met Canine Influenza van het type A H3N2.

Veel hondeneigenaren zijn op zoek naar de juiste balans tussen het beschermen van het hondenlichaam en het respecteren van het immuunsysteem.