wetboek | Dogzine

wetboek

Minister Carola Schouten van dierenwelzijn is geschokt over de praktijken bij politiehondenscholen, zoals deze te zien waren in de TV-uitzending van “Rambam”.

Terwijl Nederland zich opmaakt voor een soort Breed Specific Legislation, rasgebonden wetgeving, neemt de steun voor dit soort wetgeving gericht op "vechthonden" in het buitenland vooral af.

We hebben -in ieder geval nu nog- één Europa.

Staatssecretaris Van Dam ziet geen aanleiding om het Besluit houders van dieren aan te passen.

Bijtincidenten, na de recente aanval afgelopen zondag van twee "vechthond-achtigen"(een nadere rasaanduiding is er niet) in  de Brabantse gemeente Zundert waarbij de eigenaresse haar eigen honden u

De Belgische minister van dierenwelzijn Ben Weyts opent de jacht op hondenkwekers die zogenaamde designerhonden verkopen - dat zijn kruisingen tussen bestaande hondenrassen.

Australië neemt een aantal flinke stappen om puppyfarms en illegale broodfok terug te dringen. In ieder geval in de provincie Victoria (waar Melbourne onder andere in ligt).

Het aantal meldingen van dierenleed is de afgelopen jaren sterk toegenomen.

Vanaf gisteren, 14 juli, mogen hulphonden in geen enkele openbare gelegenheid meer worden geweigerd.

Tot nog toe was een houdverbod van dieren alleen een toegevoegde maatregel bij een andere opgelegde straf. Het gaat dan om extra aanpak van dierenmishandelaars.