Amerika | Dogzine

Amerika

De eigenaar van Brickleberry (but he answers to Brick), een flinke Mastiffkruising in Oregon (VS) heft het eventjes gehad met zijn ‘furry son’.

Puppyhandel die niet schadelijk is voor pups en het dierenwelzijn?  Kan dat?  Blijkbaar, want in de Verenigde Staten is er een enorme toename van het aantal oplichtinggevallen waarbij online aangeb

[Update 8 mei] MTV heeft Jenelle Evans inmiddels ontslagen, ze komt niet meer in de serie voor. [/update]

In de jaren zestig van de vorige eeuw experimenteerde de Amerikaanse CIA (Central Intelligence Agency, de geheime dienst) met “honden die op afstand te besturen waren”.

In de Nederlands- en Engelstalige pers is het nog een onbekende, in de Spaanstalie kranten is hij hard op weg een beroemdheid te worden.

Veertien jaar nadat hij de gaskamer overleefde, is “Miracle dog” Quentin afgelopen zondag overleden.

In de Amerikaanse staat Florida wordt binnenkort gestemd over een verbod op hondenraces. Het voorstel dat nu voor de commissie ligt is om weddenschappen rondom hondenraces verboden te maken.

Amerika's eerste honden leefden duizenden jaren met mensen. Toen verdwenen ze

Gistermiddag dook het bericht op van een Amerikaanse showhandler in grote paniek. Zijn busje, met daarin in totaal 14 showhonden, werd gestolen toen hij de bus enkele minuten verliet voor een lunch. Het bericht werd massaal gedeeld door hondenliefhebbers uit heel Amerika en Canada. De zoektocht naar het busje en de honden is momenteel nog in volle gang.
Er is een grotendeels verborgen, slecht gereguleerde en zeer winstgevende industrie in de Verenigde Staten met een gruwelijke functie: het fokken van honden met als enig doel het doen van vaak vreselijke experimenten, waarna de honden worden gedood omdat ze niet langer van enig nut zijn.