Amerika | Dogzine

Amerika

In de Amerikaanse staat Florida wordt binnenkort gestemd over een verbod op hondenraces. Het voorstel dat nu voor de commissie ligt is om weddenschappen rondom hondenraces verboden te maken.

Amerika's eerste honden leefden duizenden jaren met mensen. Toen verdwenen ze

Gistermiddag dook het bericht op van een Amerikaanse showhandler in grote paniek. Zijn busje, met daarin in totaal 14 showhonden, werd gestolen toen hij de bus enkele minuten verliet voor een lunch. Het bericht werd massaal gedeeld door hondenliefhebbers uit heel Amerika en Canada. De zoektocht naar het busje en de honden is momenteel nog in volle gang.
Er is een grotendeels verborgen, slecht gereguleerde en zeer winstgevende industrie in de Verenigde Staten met een gruwelijke functie: het fokken van honden met als enig doel het doen van vaak vreselijke experimenten, waarna de honden worden gedood omdat ze niet langer van enig nut zijn.

[update 24 mei:  De filmmaatschappij heeft na alle puriteinse kritiek de twee gewraakte scenes uit de film geknipt, zo laat ze

Bij een dodelijke aanval door honden denken we –eerlijk is eerlijk- toch meestal aan “hoogrisicohonden” of tenminste grote rassen.

1 Mei staat sinds 2015 bekend als “National Purebred Dog Day” in de Verenigde Staten, dag van de rashond!

Alhoewel het merendeel van de onderzoeken naar de oudste honden uit Europa of Azië afkomstig is, hebben Amerikaanse onderzoekers in Illinois graven gevonden van een drietal honden die meer dan 10.0