Ziektes | Dogzine

Ziektes

Ziektes

Prof. Dr. H.A.W. Hazewinkel is internationaal bekend vanwege de onderzoeken gedaan naar de oorzaken en uitingsvormen van gewrichtsproblemen bij honden, met name heupen en ellebogen.

Het is weer voorjaar. Dat betekent: mooi weer, we trekken er weer vaker op uit met de hond en verwennen onszelf en de viervoeters vaker op een lange wandeling door bosrijk gebied.

Veel hondeneigenaren zijn op zoek naar de juiste balans tussen het beschermen van het hondenlichaam en het respecteren van het immuunsysteem.

Het is nog vroeg, maar er daagt hoop voor mensen met ALS (amyotrofische laterale sclerose, een aandoening die leidt tot het onvoldoende of niet functioneren van de spieren). ALS is progressief.

Heupdysplasie is een van de meest voorkomende kwalen bij honden. Bovendien, ondanks het in bijna elk ras verplichte testen, zegt de classificatie van de ouderdieren relatief weinig.

Mensen die hun hond meenemen naar Duitsland moeten uitkijken, want de besmettelijke en mogelijk dodelijke Hondenziekte (Canine distemper virus, in Duitsland beter bekend als "Staupe") is in opmars.

Hoewel we met de zachte winters van de laatste jaren vaak het hele jaar door teken vinden, is met het aanbreken van het voorjaar duidelijk dat deze kleine parasieten weer in grote getale aanwezig z

In het Verenigd Koninkrijk zijn zeker vijfentwintig honden het slachtoffer geworden van een uitbraak van Rundertuberculose, Bovine TB.

Brucellose is een zoönose. Dat wil zeggen dat het probleem is dat overdraagbaar is van dier op mens en vice versa.