pups | Dogzine

pups

Op 17 februari van dit jaar werd voor de eerste keer een outcrossnest geboren waarvan de moeder een ander ras was dan het ras waar die outcross voor bedoeld is.

Minnie Winnie, een vier jaar oude teckel, krijgt pups.

De Engelse prime minister Theresa May heeft aangekondigd dat de verkoop van pups aan banden wordt gelegd. Het zal worden verboden pups te verkopen als de moederhond niet aanwezig is.

Onlangs werd een Markiesje gedekt door een Chinese Crested Powderpuff, oftewel een behaarde Chinese naakthond. Dat gaf nogal wat reacties op de social media. Waarom deden de fokkers dat?

De Saarlooswolfhond is al enkele jaren bezig met een outcrossproject.

Heupdysplasie is een van de meest voorkomende kwalen bij honden. Bovendien, ondanks het in bijna elk ras verplichte testen, zegt de classificatie van de ouderdieren relatief weinig.

Honden, in de tegenwoordige tijd zijn ze bijna familie, maken ze een vast onderdeel uit van het gezin. Het kiezen van een pup, het verzinnen van een naam voor de pup, belangrijke beslissingen.

We doen het allemaal, als we onze hond, of een andere hond, aanspreken, gaan we over op een soort van baby-taal.

Je hebt besloten je gezin uit te breiden met een pup, maar waar te beginnen? Of je nu kiest voor een rashond of kruising, het is belangrijk om je hond van een goede fokker te halen.

Mensen spreken een andere taal dan honden. Waar wij ons vooral uiten door middel van spraak, zijn honden veel meer gericht op non-verbale communicatie.