spanje | Dogzine

spanje

Het lijkt iets van deze tijden, waarin honden voor ons een steeds belangrijker rol spelen, de begrafenis van de hond.  Maar het blijkt al heel veel ouder, hondenbegrafenissen waren een veel voorkom

Het lijkt er op dat justitie in Spanje ernst maakt met optreden tegen dierenmishandeling.

In Spanje is een storm van protest opgestoken nadat er beelden online kwamen van Spaanse handhavers, de Guardia Urbana, die in Barcelona een hond doodschieten.

Hondenbezitters die naar de Spaanse plaats Benalmádena gaan, of daar wonen, moeten voortaan de plas van hun hond opruimen.

Het heeft heel wat discussie gekost onder de liefhebbers en binnen de Spaanse kennelclub, maar de beslissing is gevallen: de naam van de Dogo Canario wordt Presa Canario.

Op Facebook zien we ze regelmatig langskomen en meestal voorzien van talloze likes en hartjes. De dakloze man (of vrouw) met zijn hond, samen aan het bedelen.

Er heerst onrust onder een groot aantal Spaanse hondenbezitters.

In Benidorm, Spanje, is een Nederlander twee jaar celstraf opgelegd vanwege de aanval van zijn vijf honden op een 76-jarige Spaanse landeigenaar. De man is aan de verwondingen overleden.

Niet alleen Nederland heeft te maken met regelgeving voor de zogenaamde Hoog Risico Honden, bijna elk land in de EU heeft wel zijn eigen regels hiervoor.