Shows | Dogzine

Shows

Komend weekeinde, vooral zaterdag 29 juni, wordt het opnieuw erg warm in Nederland, weer.nl verwacht temperaturen tussen de 27 graden op de Wadden tot 35 graden in het zuidoosten van het land.

De selectieprocedure voor steden en organisaties die een World dog Show of een zogeheten sectieshow (bijvoorbeeld de European dog Show, maar uiteraard ook Azië etc..) willen organiseren worden stre

Wel een winnershow, niet in Amsterdam en niet  begin december. De Raad van Beheer heeft zojuist kenbaar gemaakt dat de Winner 2019 wordt gehouden op/tijdens de Kerstshow Nijmegen.

De clubmatch is nuttig, de tweedaagse uit den boze en het concours d’elégance is niets dan ijdelheid.

Naast twee nu officieel erkende hondenrassen door de FCI, zijn er dit jaar ook drie rassen toegelaten op een voorlopige basis.

Ook België gaat honden van nationaal erkende rassen toelaten op shows, en inschrijven in het eigen stamboekregister.

Een aantal dagen geleden veroorzaakte de mededeling dat Luxemburg streng zou gaan toezien op vaccinaties voor Cainine Distemper ("maladie de carre") en ook geen titergegevens zou toestaan, voor onr

Vorig jaar speelde het ook al en leidde het tot veel verontwaardiging, en ook dit jaar mogen de “powerbreeds” in Bremen niet in gewone ringen geshowd worden.

“Elke hond is anders. Welke activiteiten wel en niet leuk zijn voor de hond dan wel stress veroorzaken hangt af van het individuele dier.

Afgelopen weekeinde (16-17 maart) kwam het tot een flinke aanvaring tussen exposanten en de Oostenrijkse kennelclub enerzijds, en dierenartsen van de stad Graz anderzijds.

De maatregelen om herhaling te voorkomen van handlers/eigenaren die hun hond in de auto achterlaten tijdens de voorjaarsshow in Luxemburg zijn streng.

De beroemde Amerikaanse Westminster Kennelcub Show is weer afgelopen.

“Engelse bulletjes worden over de hele wereld zo geshowd, dat de handler naast de hond zit met een hand onder de kaak. En sommige handlers gebruiken de andere hand om de hond te strelen.

De “Latin Alliance”, oftewel het samenwerkingsverband van de Nationale Kennelclubs van Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal heeft integraal besloten elkaars Nati

In een druk theater de Flint werd afgelopen zondag de Hond van het Jaar 2018 gekozen. Het was de Schotse herdershond (korthaar) Woody Krasna Louka van B. de Feijter die met de eer ging strijken.