Zoektocht naar door OM verstopte herder gaat door | Dogzine

Zoektocht naar door OM verstopte herder gaat door

screenshot video

Dora Rodic is niet van plan haar inspanningen te staken en wil koste wat kost haar in beslag genomen Mechelse Herder "Rex" terugvinden. Daarvoor is ze samen met Comité Dierennoodhulp een actie gestart. De herder van Dora is kwijtgeraakt door het Openbaar ministerie.

De voorgeschiedenis: Vorig jaar september beet Rex twee kinderen en een fietser in de buurt van een speeltuin in Dordrecht. Het incident was volgens Dierennoodhulp licht, een kleine bijtwond, maar Rex werd desondanks in beslag genomen.

Via de rechter  werd geprobeerd de herdershond weer terug te krijgen, en uiteindelijk besloot de rechter in februari van dit jaar dat Rex onder voorwaarden terug mocht naar Dora.

Echter, het OM had de hond op dat moment al herplaatst, Rex was uit de opvang verdwenen. Na gedragstraining was de hond aan een stichting overgedragen.  Het OM noemt dit "vervreemd", oftewel, Dora was niet langer de eigenaar.

In kort geding, waarvan de uitspraak twee weken geleden bekend werd, oordeelde de rechter in het nadeel van Dora. Het OM hoefde niet te vertellen waar Rex was, en Dora had geen recht meer op de hond.  Een slechte zaak, zo vindt Dierennoodhup: ". Uit alles in deze uitspraak blijkt dat de hond Rex als een voorwerp door het OM wordt gezien en behandeld en daardoor vervreemd is en dit ook de reden is waarom Dora haar hond Rex ondanks de eerdere uitspraak van de rechter niet terug krijgt."

Het Comitée Dierennoodhulp en Dora hebben nu een beloning van 4000 euro uitgeloofd voor diegene die kan vertellen waar Rex is en Rex terugbrengt. Mensen die informatie hebben kunnen mailen naar brengrexterug@hotmail.com. In bijgaande video doet Dora de oproep zelf. 

Wellicht ook interessant

Amerikaanse Waterspaniël

De bijna zestig onbekenden... hondenrassen zonder honden in Nederland (deel 2)

Bijna 60 rassen van de in totaal nu geregistreerd 387 (volgens opgave van de Raad van Beheer) hebben in 11 jaar tijd geen enkele pup of importhond zien komen.

winterkou

Je hond in de winter, tips voor de kou

Het wordt weer koud, er wordt gestrooid, wellicht komt er sneeuw deze winter. Je hond kan daar prima tegen, mits je een paar voorzorgen neemt.

jack russell - stockfoto

Meer angst en agressie na castratie

Veel eigenaren laten hun hond "helpen". Een eufemisme voor een castratie.