Winnen, of verliezen door een hond op de weg? | Dogzine

Winnen, of verliezen door een hond op de weg?

matos

Je doet aan topsport, bekend rallyrijder, en je ligt in de 4e heat op kop, de overwinning kan je niet meer ontgaan, maar de concurrentie zit je op de hielen. Je komt een van de laatste bochten door en de geur van de overwinning komt je neus al binnen…  En dan staat hij voor je, die zwerfhond, die net uit de bosjes komt lopen. Wat doe je dan?

Carlos Matos, de Portugese rallyrijder aarzelde geen moment in de Rallye Constálica Vouzela en ging vol in de remmen. De Ford Fiesta van Matos ging weliswaar om zijn as heen, maar kwam keurig op tijd tot stilstand, de geschrokken hond kon doorlopen, om daarna weer de gelegenheid aan de coureurs te geven om door te gaan.

Carlos Matos was de race begonnen met slechts één gedachte: WINNEN. Maar toen hij die hond zag lopen was die gedachte direct verdwenen. Ook al wist Matos dat deze editie van de rally voor hem daarmee verloren was.

“De hond was weliswaar niet erg groot, maar voor mij heeft al het leven waarde”  verklaarde Matos na de race  “Degenen die mij kennen weten dat ik een grote liefde voor dieren heb. Ik heb vijf honden in mijn huis, waarvan er eentje ’s nachts niet eens gaat slapen als ik er nog niet ben. Ook een volgende keer zal ik niet anders reageren, maar precies hetzelfde doen…”Wellicht ook interessant

dipo

Hond in de auto gezien? Wat kan en mag ik doen?

Honden in de auto laten met warm weer, absoluut NIET doen.

bids for charity

Honden dood door hitte tijdens transport

Het gaat niet altijd goed met de transport van de stichting die zich inzetten om honden te redden. Dat bleek onlangs toen er een groep honden van Bosnië naar Roemenië werd vervoerd.