Wijchen, sfeervol honds begin van de kerst | Dogzine

Wijchen, sfeervol honds begin van de kerst

winnaar kerstshow

Het afgelopen weekeinde werd weer de traditionele Kerstshow gehouden, in de kynologische wereld nog altijd bekend als "Wijghen", ondanks dat de show er al jaren niet meer wordt gehouden. Ook Cuyk is passé, door een brand, en nu dus in de Evenementenhal in Gorinchem. En dat viel niet tegen.

engelse bullGoed bereikbaar vanaf de snelweg, ruime, gratis parkeerplaatsen, voldoende ook, een ruime hal -met uiteraard vreselijke akoestiek,  alles keurig met tapijt  en gemakkelijke stoelen langs de ringen. die laatsten waren af en toe voor de grotere rassen wat aan de kleine kant, maar de sfeer maakte een hoop goed.

In twee dagen toonden ruim 2000 honden zich van hun beste -nu ja, meestal- kant, om uiteindelijk de hoogste plaats op het ereschavot te geven aan de pas negen maande oude Portugese Waterhond Bliss.  Jammer alleen dat er maar zo weinig mensen even de tijd nemen om ook die laatste presentaties te volgen, rondom de ring was het al vrijwel uitgestorven, iets wat op Nederlandse shows eerder regel dan uitzondering is.

Al met al een strak georganiseerde show, van buiten af dan, die in echte kerstsfeer verliep.

Hieronder voor wie al weg was of niet kon komen, een opname van de Best in Show presentatie.

Foto's zijn te vinden op onze Facebookpagina in de albums van zaterdag en zondag.

Lees ook: Hond 2016

briard

hondjes

Wellicht ook interessant

Minuut stilte voor de slachtoffers

Stop Yulin protest in Den Haag, ambassade zwijgt..

Naast 22 steden in de Verenigde Staten, en tal van andere steden internationaal, werd er op 9 juni geprotesteerd tegen de wrede slachtpartijen van honden tijdens het jaarlijkse Yulin Dog Meat and L

Cane Corso

Hoogrisicohonden, wat is nu wel of niet besloten?

De brief van Staatssecretaris Martijn van Dam aan de Tweede Kamer over maatregelen voor Hoogrisicohonden heeft niet alleen opnieuw tot veel commotie, maar ook tot veel onduidelijkheid geleid.

hond

Castratie, is het nu wel of niet een goed plan?

Er zijn drie dingen die je nooit met familie of vrienden moet bespreken: religie, politiek en castratie bij honden.