Weer een wolf gespot in Nederland | Dogzine

Weer een wolf gespot in Nederland

de wolf

[UPDATE 21 februari 2018]  Gisteren, 20 februari, zou er opnieuw een wolf zijn gesignaleerd, ditmaal in Gelderland. In de vroege ochtend in de Betuwe, iets later, foto hieronder, bij de Nederrijn in de buurt. Vermoedelijk, zo stelt Wolven in Nederland, gaat het om hetzelfde dier. In de nacht is het dier ook in de bebouwde kom van Bennekom gespot.

wolf gelderland
Wolf 20 februari in Gelderland.

13 februari 2018:

Vanmorgen werd er weer een wolf gespot in Nederland, om precies te zijn in Twente. Het dier werd op de foto gezet vanuit een vrachtwagen zodat experts een blik op de verschijning konden werpen. De wolvenkenners uit Duitsland en Nederland hebben verklaard dat het inderdaad om een wolf gaat.
De vrachtwagen had even pauze en de chauffeur zag tot zijn verbijstering de wolf langslopen. Hij probeerde het dier bij de weg te verjagen omdat hij bang was voor ongelukken, maar het dier negeerde de man volledig. Om te voorkomen dat nieuwsgierige mensen op zoek gaan wordt de locatie niet vrijgegeven.

Dit is al de tweede keer in 2018 dat er een wolf is gespot in ons land. Net na nieuwjaar werd er een signaal opgepikt van een wolf die een zender draagt. Ook die had zich binnen onze landsgrenzen begeven. Deze tweede wolf laat duidelijk zien dat de opmars van de wolf in ons land een feit is.

De oorzaak is de gestage groei van de wolvenpopulaties in Duitsland. De volwassen dieren verlaten na verloop van tijd hun ouderlijke groep en gaan op zoek naar een eigen territorium. Er komen steeds vaker meldingen van wolven binnen, maar deze kunnen lang niet altijd worden bevestigd. Tot op heden is er nog geen sprake van dieren die zich een gebied hebben toegeëigend. 

Wellicht ook interessant

scans

3D-scans moeten eind maken aan discussie over hoe oud de hond is

De discussie over het begin van de domesticatie van honden gaat maar door.

wolven testen

Wolven werken beter samen dan honden

Er wordt veel onderzoek gedaan naar hondengedrag en de vergelijking met wolvengedrag ligt dan voor de hand. De wolf is tenslotte de voorvader van de hond.

wolf (foto pixabay.com)

3 op de 5 wolven is al gedeeltelijk hond

De wilde wolf is veel meer hond dan je denkt, uit nieuw onderzoek blijkt dat tenminste 60% van de Europese Grijze wolf kleine blokken DNA draagt afkomstig van honden.