Vervalst vaccin tegen rabiës gevonden | Dogzine

Vervalst vaccin tegen rabiës gevonden

vaccin

Binnen de EU kennen we strenge regels wat rabiës betreft. Fokkers zijn daar prima van op de hoogte, ze hebben namelijk met de 15-wekenregels te maken als ze willen exporteren. Dat houdt in dat pups een geldige rabiësenting moeten hebben: een enting op 12 weken, waarna 3 weken wachttijd volgt.
Wie in de EU met een hond de grens over wil dient een geldige rabiësenting te hebben. Het betreffende vaccin is alleen via dierenartsen verkrijgbaar. Zo zou dat althans moeten zijn.

Het FAGG, het federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten, heeft nu een oproep doen uitgaan aangaande die vaccins. Op de Poolse markt is namelijk een vaccin aangetroffen met een afwijkende etikettering.
Het FAGG waarschuwt voor vaccins met het volgende etiket: BIOCAN R, lot 565283B, exp 16.04.2020, Bioveta

De FAGG laat weten: “De etikettering en het lotnummer komen niet overeen met de lotnummers van de fabrikant. Dit vaccin werd niet geproduceerd door Bioveta en is dus een vervalsing.”
Dieren met een etiket in het paspoort dat overeenkomt met bovenstaande aanduiding worden beschouwd als niet gevaccineerd tegen rabiës.
Wat de samenstelling is van het valse vaccin is nog niet bekend.


 

Wellicht ook interessant

vaccin

Vervalst vaccin tegen rabiës gevonden

Binnen de EU kennen we strenge regels wat rabiës betreft. Fokkers zijn daar prima van op de hoogte, ze hebben namelijk met de 15-wekenregels te maken als ze willen exporteren.

wolvenpaar

Wolven in Nederland - hoe gevaarlijk zijn ze voor ons?

Op de noordelijke Veluwe leeft een wolvenpaar. Dat er al een tijdje enkele wolvinnen in Nederland leefden was bekend, maar nu lijkt zich daar een manlijk dier bij gevestigd te hebben.

Dr. John Robb (foto Facebook)

Bescherm je huisdier! John Robb: we vaccineren veel te veel

De video (zie hieronder) ging wereldwijd viral: het optreden van de Amerikaanse dierenarts John Robb tijdens een State Hearing, een hoorzitting van de staat Conne