Veroordeling fokker Saarloos Wolfhonden in Frankrijk definitief | Dogzine

Veroordeling fokker Saarloos Wolfhonden in Frankrijk definitief

een van de saarloos wolfhonden van Keizer

De veroordeling van de Nederlands fokster en keurmeester (in Frankrijk) Cornelia Keizer is definitief. Vorig jaar oktober veroordeelde de Franse rechter de fokster tot 4 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor fokken zonder de juiste papieren en het slecht behandelen van de honden. In mei 2017 werden reeds meer dan 100 honden weggehaald bij Keizer, bij haar boerderij in de Franse Ardennen. Keizer had de honden vrijwillig overgedragen, anders zou er inbeslagname volgen.

De veroordeelde fokster kondigde direct aan in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Dit hoger beroep zou afgelopen dinsdag 16 oktober 2018 voorkomen. Op het allerlaatste moment besloten Keizer en haar advocaat toch af te zien van het Hoger Beroep, en daarmee werd het oorspronkelijke vonnis definitief. De Cellule Anti Trafic, de Franse dierenbeschermingsorganisatie, heeft dit bekend gemaakt.

Keizer fokte jarenlang Saarlooswolfhonden en Tsjechoslowaakse Wolfhonden. Daarbij zou veelvuldig ook zaken mis zijn geweest met stambomen en afstamming. Dogzine werkt nog aan dit dossier en hoopt binnenkort meer te publiceren.

Keizer is nog altijd keurmeester, al heeft ze het laatste jaar geen keurafspraken meer gehad voor zover bekend. Als gevolg van bovenstaande zaak heeft ze zich ook tegenover de Societe Centrale Canine moeten verantwoorden.  De SCC maakt dergelijke uitspraken echter niet publiekelijk bekend. Keizer is nog altijd (mede)houdster van de kennelnaam de Daim-Pré  (samen met Marie Francoise Souquiere, die Shar-Pei’s fokt) en bevoegd keurmeester van onder meer de Saarloos Wolfhond.


Op 25 oktober ontving Dogzine ook een reactie van cornelia Keizer zelf. "Ik heb, helaas, om financiële redenen, mijn beroep in moeten trekken. Mijn vertrouwen in recht en gerechtigheid was inmiddels ook danig gedaald. Goed nieuws is echter dat de quasi-totaliteit van de honden die ik aan de dierenbescherming heb toevertrouwd inmiddels geplaatst zijn. Ik ga er van uit dat het grote bedrag dat de dierenbescherming hiermee geïncasseerd heeft goed besteed zal worden.", aldus Keizer.

Wellicht ook interessant

loslaten

Honden uit Le Briqueterie naar wildpark

Afgelopen mei werden er 119 Saarloos- en Tsjechische wolfhonden (en kruisingen daarvan) in beslag genomen bij Le Briqueterie, een fokkerij in de Franse Ardennen die gerund werd door keurmeester Cor

een van de saarloos wolfhonden van Keizer

Veroordeling fokker Saarloos Wolfhonden in Frankrijk definitief

De veroordeling van de Nederlands fokster en keurmeester (in Frankrijk) Cornelia Keizer is definitief.

een van de honden

Het drama van Le Briqueterie

"Ze is een beroemdheid in de wereld van Saarloos wolfhonden en een naam in de Franse en Europese Kynologie. (Cornelia is) meer dan een fokker, maar een kunstenaar die voortdurend het ras met een li