Vanaf woensdag, de WK Sledehonden in Frankrijk | Dogzine

Vanaf woensdag, de WK Sledehonden in Frankrijk

bessans

Lezers van Dogzine, het blad, kennen hem ongetwijfeld. Stefan en Ilse Verschoor-Donker (samen met Ilse uiteraard), onze nationale trots bij het Sledehondenrennen. Vorig jaar wist hij het Europees kampioenschap te behalen, maar dit jaar ligt de lat hoger, en wordt er een stevig gooi naar het Wereldkampioenschap gedaan.

En dat gebeurt allemaal deze week. En wel in het Franse Bessans. Voor Bessans en voor Haute-Maurienne Vanoise, die een lange traditie hebben in het hosten van hondensledetuigen in Frankrijk, is het hosten van Wereldkampioenschappen een uitzonderlijke kans. Het is een hoogtepunt en een prachtige manier om de plaatsen bekend te maken.

Bessans ligt in een dal dat zich van de Col de la Madeleine tot Bonneval-sur-Arc uitstrekt. Op 1750 meter boven de zeespiegel is sneeuw gegarandeerd van half november tot half april. Naast langlaufen is het gebied ideaal voor verschillende Noordse activiteiten (biatlon, sneeuwschoenwandelen, hondensleeën, skispringen ...).

359 teams uit 20 landen met 1500 honden, komen deze week naar Bessans voor de Wereldkampioenschappen. Onder wie maar liefst 7 Nederlandse teams en 3 uit België.  Woensdag tot en met zaterdag worden de stages verreden.

Voor zover mogelijk zal Dogzine de resultaten van onze Nederlandse en Belgische teams, en Stefan en Ilse in het bijzonder, volgen vanaf woensdag.


 


klk

 

Wellicht ook interessant

sledenhondenrace

Sledehondenraces, kracht en uithouding in de Brabantse bossen

Zaterdag 26 en zondag 27 november waren de bossen bij Gilze het terrein voor de Altena Sledehondenrace. Sledehonden trokken karren en steps door een koud maar zonovergoten landschap.

sledehonden

Sledehonden in de Boswachterij Sint Anthonis

In het weekend van 8, 9 en 10 december 2017 komen sledehondenteams bij elkaar in de Beugense Bossen bij Landhorst in Noord-Brabant.

Sledehondenwedstrijd in de Kuinderbossen gaat niet door

Dit bericht plaatsen we namens de organisatie: